Categorized | Internaţional

Conturi blocate și interdicții de călătorie pentru spionii ruși!

Consiliul European a impus luni, 21 ianuarie 2019, interdicții de călătorie pe teritoriul UE și înghețarea activelor pentru nouă persoane și o entitate, pentru utilizarea și proliferarea armelor chimice. Administraţia Putin a condamnat decizia UE de a impune sancţiuni, avertizând că ar putea adopta măsuri de retorsiune.

Sancțiunile includ doi reprezentanți ai Serviciului de Informații al Rusiei (GRU), precum și șeful și adjunctul șefului serviciului, responsabili pentru posesia, transportul și folosirea unui agent neurotoxic în orașul britanic Salisbury în data de 4 martie 2018.

De asemenea, o serie de sancțiuni au fost impuse unei entități siriene responsabile pentru dezvoltarea și producția unor arme chimice, respectiv Centrul Științific pentru Studii și Cercetare (SSRC), precum și pentru cinci oficiali sirieni direct implicați în activitățile SSRC. Aceste persoane și entități au fost primele care s-au aflat pe lista regimului de sancțiuni privind noile arme chimice. SSRC a fost deja inclus pe lista regimului de sancțiuni din Siria.

„Sancțiunile constau într-o interdicție de călătorie pe teritoriul UE și înghețarea activelor pentru persoane și entități. În plus, persoanelor și entităților din UE li se interzice să pună la dispoziția celor înscriși fonduri.

Această decizie contribuie la eforturile UE de combatere a proliferării și a utilizării armelor chimice, lucru care reprezintă o amenințare gravă la adresa securității internaționale”

se precizează în comunicat.

Fake news oficial

Previzibil, ca în cazul arestării ilegale a vaselor Ucrainiene, unde administrația Putin a spus că se dorea crearea unui conflict care să-i folosească lui Petro Poroshenko pentru a câștiga alegerile, în situația de față s-a mers pe utilizarea Brexitului.

„Campania de comunicare lansată de Guvernul britanic în acest caz urmăreşte, în primul rând, obiective de politică internă. Noile evoluţii coincid cu un nou val al crizei Brexit”

a precizat Ministerul rus de Externe.

Uniunea Europeană a adoptat sancţiunile împotriva Rusiei din cauza atacului neurotoxic produs în orăşelul britanic Salisbury. Bruxellesul a dispus sancţionarea directorului Serviciului rus de informaţii militare (GRU), Igor Kostiukov, a adjunctului acestuia, Vladimir Alekseiev, şi a doi presupuşi agenţi – Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov.

Marea Britanie, Statele Unite şi Uniunea Europeană atribuie Rusiei atacul chimic care i-a vizat pe 4 martie 2018 pe fostul agent secret rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia în orăşelul britanic Salisbury. Zeci de ţări au expulzat aproximativ 150 de diplomaţi ruşi în contextul acestei crize, Statele Unite expulzând 60.

În replică, Administraţia Vladimir Putin a expulzat acelaşi număr de diplomaţi din ţările respective. Rusia a negat orice implicare în acest incident şi a cerut Marii Britanii să ofere dovezi că atacul chimic din orăşelul Salisbury nu a fost comis de serviciile secrete britanice, avertizând că, în caz contrar, va considera că este o agresiune la adresa unor cetăţeni ruşi.

This post was written by:

- who has written 4270 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult