Categorized | Oradea

Unde puteți găsi mărțișoare și flori pentru 1 și 8 Martie?

Având în vedere apropierea Sărbătorii Mărțișorului, Primăria Oradea prin Direcția Patrimoniu Imobiliar a pus la dispoziția celor interesați 50 de standuri de lemn, în vederea comercializării mărțișoarelor și florilor de primăvară.

La începutul lunii februarie, Direcția Patrimoniu Imobiliar a  organizat o licitație publică deschisă cu strigare pentru ocuparea standurilor iar în urma licitației, din cele 50 de standuri, 45 au fost ocupate de comercianți. Aceștia provin fie din Oradea, fie din alte localități ale județului Bihor, dar și din Zalău – județul Sălaj, Alexandria și chiar Ploiești. Din cele 45 de standuri cu mărțișoare și flori,

32 se găsesc pe strada Republicii – pietonal, iar 13 în Piața Unirii. Tot pentru vânzarea de mărțișoare au fost atribuite 74 de amplasamente de 2 mp fiecare, pe b-dul Decebal colț cu str. Primăriei, Calea Aradului/Aviatorilor – Grădinița 44, str. Războieni (stația de autobuz Bunexim), str. Transilvaniei – intersecție cu str. Moldovei, str. D.Cantemir – zona statuii Cantemir, str. Nufărului vizavi de bisericuță, str. C.Coposu – intersecție cu str. Olimpiadei, Piața București – zona stației de tramvai, b-dul Ștefan cel Mare – intersecție cu str.Transilvaniei și Parcul 1 Decembrie – dinspre stația de tramvai E. Gojdu.

În ceea ce privește ziua de 8 Martie – Ziua Internațională a Femeii, comercianții vor avea posibilitatea să vândă flori, felicitări și aranjamente florale în 74 de amplasamente din municipiu, dintre care 5 vor fi în Piața Unirii și 15 pe strada Republicii – pietonal. În acest sens, Direcția Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea a organizat o licitație publică cu strigare. Intervalul aprobat pentru vânzarea produselor specifice sărbătorii  este 7 – 9 martie (inclusiv).

Comercianții de produse specifice zilei de 8 Martie vor putea fi găsiți, pe lângă zona centrală, și în fața bisericuței din Cartierul Nufărul (capăt), Calea Aradului intersecție cu Aviatorilor, Decebal intersecție cu strada Primăriei, Parcul 1 Decembrie, B-dul Ștefan cel Mare intersecție cu Transilvaniei, zona Cantemir – la statuie, Războieni – zona Bunexim, Piața București, strada Transilvaniei cu Moldovei etc.

În popor se spune că mărţişoarele sunt purtătoare de noroc şi fericire. Acestea sunt formate dintr-un șnur împletit roşu și alb, răsucirea firului roșu cu cel alb semnificând contopirea dintre iarna si primăvară, primăvara fiind considerat un anotimp „de trecere”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4287 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult