Categorized | Cultură

Expoziție Mariana Scubli, la Galeria „Euro Foto Art”

Asociația Internațională „Euro Foto Art” a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie o nouă expoziție de artă fotografică deosebită, intitulată „Întoarcerea ACASĂ”. De această dată pe simezele cunoscutei Galerii „Euro Foto Art” vor fi instalate 96 de fotografii color realizate de artista fotograf Mariana Scubli din Sighetu Marmației, membru al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Artistul fotograf expozant s-a născut în Oradea, este de profesie inginer, deși a studiat vioara la Liceul de Arte Oradea. Potecile pe care a pășit de-a lungul timpului au adus-o în Maramureș. Hobby-ul de la începutul carierei s-a transformat în pasiune.

„Mariana Scubli știe să ne treacă prin anotimpuri, cele ale naturii, cele ale vieții, anotimpurile ei! Ce poate să fie mai frumos decât amintirea unor locuri, oameni, obiceiuri de mult uitate, tradiții? Să te întorci acasă o poți face în atât de multe moduri, dar cum alegem a face acest lucru, este aparte”

apreciază artistul plastic Stefania Adela Pop din Sighetu Marmației.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autoarei și a unui grup de artiști din Sighetu Marmației și Baia Mare vineri, 22 martie, la ora 18:00 în Galeria „Euro Foto Art”, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe.

Publicul prezent la vernisaj va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociației „Euro Foto Art”, curatorul expoziției. Lucrările vor fi prezentate de către artistul plastic Stefania Adela Pop din Sighetu Marmației și artistul fotograf Felician Săteanu, membru al Asociației Internaționale „Euro Foto Art” din Baia Mare. Momentele muzicale vor fi oferite de interpreta de muzică populară Bianca Popa (elevă în clasa X/ A la Liceul de Arte Oradea),  pregătitiă de profesoara Aurica Bonțu.

Expoziția cu numărul 568, organizată în parteneriat cu Biblioteca județeană „Georghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul”, va rămâne la dispoziția vizitatorilor până pe 16 aprilie, în zilele de lucru, între orele 08:00 – 19:00. Accesul publicului este gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4374 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult