Categorized | Oradea

300 de arbori plantați în Oradea, în campania de primăvară!

Primăria Oradea a încheiat recent campania de plantări de primăvară, în urma căreia 300 de arbori au fost plantați pe toată raza municipiului Oradea. Campania s-a desfășurat în două etape: 1 – 8 martie și 9 – 19 martie, fiind plantați arțari, tei, magnolii, pruni decorativi, platani, pini, frasini, duzi, mesteacăni, brazi, carpeni și arbori de mătase.

Plantarea s-a derulat în cadrul acordului-cadru de furnizare și plantare arbori încheiat pe 5 noiembrie 2018, de Primăria Municipiului Oradea prin Direcția Tehnică, cu firma SC Aquaplant SRL, pe o perioadă de 3 ani, care prevede plantarea în acest interval a 2.100 de arbori de dimensiuni mari, cu o înălțime de 4 metri și o circumferință de 24 cm.

Firma de la care s-au achiziționat arborii ca urmare a procedurii de licitație este SC Aquaplant SRL, aceasta ocupându-se de lucrările de plantare și având obligația să asigure întreținerea arborilor timp de 2 ani, cât este termenul de garanție.

„Începând cu acest an, una din prevederile caietului de sarcini este montarea de către prestator a unui manșon de protecție la baza tulpinii arborelui, pe o înălțime de minim 0,40 m.

Rolul acestui manșon este unul de protecție împotriva rănirii arborelui în timpul operațiunii de cosire a vegetației”

a precizat Mircea Stejeran – șeful Serviciului lucrări și servicii publice din cadrul Primăriei Oradea.

Valoarea lucrărilor de achiziţie și plantare a acestor arbori este 270.000 lei (fără TVA).

 

Plantările au cuprins toate cartierele orașului: str. Alexandru Andrițoiu, str. Podului, Parc zona Lacul Roșu, Parc Ghioceilor, Parc Sala Sporturilor „Antonio Alexe”, Parc Padișului, locul de joacă de pe str. Șelimbărului, zona Nufărul, parc Calea Clujului, str. Atelierelor, str. Barcăului, scuar Piața Devei, str. Traian Blajovici, scuar Traian Blajovici, str. Roman Ciorogariu, Parc Principatele Unite, str. Armatei Române, str. Aluminei, str. Mircea Eliade etc.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult