Categorized | Politică

Liberali în precampanie. Ilie Bolojan: Suntem singurul partid care contează la nivel european!

Centrul Cultural din Tinca a fost sâmbătă, 13 aprilie, gazda unei întâlniri a liberalilor bihoreni în pregătirea alegerilor europarlamentare. Aceștia au lăudat primarii care atrag fonduri europene și au subliniat că sunt singurul partid românesc care contează la nivel european, fiind parte a partidului popularilor.

Eveniment important pentru liberalii bihoreni sâmbătă, 13 aprilie, în Tinca. La ora 12.00, a fost inaugurată stația de epurare a apei, o investiție de aproape 4,6 milioane de lei. Înainte de inaugurarea noii stații de epurare, aproximativ 200 de persoane s-au adunat la Centrul Cultural din Tinca în frunte cu europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj – Vasile Blaga, președintele PNL Bihor – Iie Bolojan, senatorul Cornel Popa și deputații Ioan Cupșa, Gavrilă Ghilea și Florica Cherecheș.

Primul care a urcat pe scenă a fost primarul Teodor Coste care a vorbit, în fața unei săli pline, despre realizările echipei pe care o conduce, subliniind că proiectele au fost implementate în ordinea lor firească și că nu au fost omise investițiile nici în zonele comunității rome.

„Toate astea nu se puteau face fără bani europeni, și nici peste noapte, așa că le mulțumesc cetățenilor care au avut răbdare cu noi și îi îndemn să vină și să voteze candidații noștri care ne-au sprijinit să avem aceste realizări”

a spus Teodor Coste.

La europarlamentare alegem dacă România merge spre Occident sau spre Rusia!

Europarlamentarul Daniel Buda a subliniat că anvergura unui primar este dată de felul în care arată comuna pe care o conduce.

„Le mulțumesc primarilor care au salvat atracția de fonduri europene a țării, edilii din Oradea, Cluj-Napoca, Arad, Alba și celor din localități mai mici, care s-au implicat și ei. Alegerile europarlamentare sunt foarte importante. Vom alege dacă mergem, ca țară, spre Occident – cum vrea PNL, sau spre Rusia – cum vrea PSD.

Investițiile din sate și comune sunt dovada clară că avem nevoie de Europa. Nimeni de la Bruxelles nu înțelege cum ai milioane de euro la îndemână și nu faci nici autostrăzi, nici spitale, nimic. În ceea ce privește fondurile europene, am reușit, printr-o muncă personală, să impun ca țările să nu mai poată pune condiții suplimentare pentru proiectele europene iar asta va crește rata absorbțiilor”

a spus, printre altele, europarlamentarul.

La microfon a urmat fostul ministru de Interne și actual candidat la alegerile europarlamentare, Vasile Blaga, care a spus că PSD este slăbit dar nu înfrânt.

„Suntem la începutul mai multor campanii electorale pe care trebuie să le câștigăm. PSD este astăzi mai slăbit ca oricând, dar nu e bătut. Doar după ce vom număra voturile vor fi bătuți. Ce au făcut în toată această perioadă în afară de a demola justiția? Nici mie nu mi-a plăcut că „Portocală” m-a chemat la DNA.

Dar mi-am dat demisia a doua zi din PNL și mi-am dovedit nevinovăția în instanță. Asta este atitudinea corectă. De ce Tăriceanu nu face la fel? Sunt mulți procurori care au greșit, inclusiv la Oradea, au plătit sau vor plăti pentru asta. Dar nu poți desființa instituția din cauza unor cazuri negative.

Nimeni nu poate înlocui cntactul direct cu cetățenii. Trebuie doar să le arătăm ce am făcut în comunele și orașele noastre. Vă garantez că la un an după ce scoatem PSD de la guvernare, vom merge în Schengen cum mergem la Binș”

a spus Blaga.

Ar putea PSD, care înjură toată ziua UE, să obțină ceva pentru România?

Președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan a enumerat trei motive pentru care merită votată lista candidaților liberali la europarlamentare.

„Oamenii vin într-o comună dacă au utilități și locuri de muncă. Îl felicit pe Teodor Coste pentru munca depusă. Trebuie însă să știți că pentru a face ceva în localitățile noastre avem la dispoziție doar trei surse: banii din taxe și impozite de la cetățeni, banii de la Guvern și banii de la UE.

Primele două sunt limitate, dar a treia ne-a permis să ne triplăm bugetele. Dumnezeu îți dă dar nu îți bagă în traistă. Pentru asta trebuie însă votați oameni de calitate. Ar putea PSD, care înjură toată ziua UE, să obțină ceva pentru România?

Sunt trei motive pentru care merită votată lista PNL. Primul ar fi faptul că suntem singurul partid care contează la nivel european. Suntem în Partidul Popular European, cel mai mare din Parlamentul European, în timp ce PSD nu mai are niciun fel de relații cu Partdul Socialiștilor Europeni iar ALDE e aproape de a da afară partidul lui Tăriceanu.

Al doilea argument este faptul că avem candidați din Bihor pe locuri eligibile. Vedeți așa ceva la PSD? Au un singur candidat bihorean, undeva la capătul listei, după minorități. Iar al treilea criteriu este starea de fapt. Dacă nu vă place cum arată România și ce se întâmplă în țară, și vreți să schimbați lucrurile, votați PNL”

a spus Ilie Bolojan.

Liberalii au plecat apoi, cu autocarele, la inaugurarea noii stații de epurare a apei din comună, o investiție de aproape 4,6 milioane de lei. Primarul Teodor Coste a tăiat panglica, fiind aplaut de cetățeni și oficialități.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult