Categorized | Oradea

O parcare supraetajată de cinci milioane de euro se va construi lângă Spitalul Județean

O nouă parcare de aproximativ 5 milioane de euro se va construi în Oradea, pe partea dreaptă a străzii Gh. Doja, înainte de Spitalul Clinic Județean de Urgențe Oradea. Aceasta va fi realizată pe patru niveluri și va asigura cca 500 de locuri de parcare

Investiția este una care se impune, lipsa locurilor de parcare în zonă fiind acută. Ea este resimțită în acest moment atât de angajații spitalului, care vin zi de zi la serviciu, cât și de aparținătorii bolnavilor internați în Spitalul Județean Oradea.

„Parcarea se va construi pe partea dreaptă a străzii Gh. Doja înainte de spital, va fi realizată pe patru niveluri și va asigura cca 500 de locuri de parcare.

Sperăm ca în cca 3 luni să fie finalizat PUZ-ul – planul de urbanism zonal, iar apoi să fie realizat și studiul de fezabilitate, după care în vara acestui an să supunem aprobării toate aceste documentații.

Dacă totul decurge fără probleme, în toamnă vom avea semnat un contract de execuție a lucrărilor, astfel încât din primăvara anului viitor să putem demara lucrările la parcarea supraterană”

a spus primarul Ilie Bolojan miercuri, 17 aprilie 2019, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Primăria Municipiului Oradea.

Valoarea estimată a investiției este de 5 milioane euro, urmând să fie găsită o sursă de finanțare fie din bugetul local, fie dintr-un credit, fie printr-un parteneriat public-privat. Lucrările vor dura cel mult un an și jumătate.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult