Categorized | Eveniment

Un altfel de final de săptămână. Jazz de calitate cu Cvartetul Bacsó Kristóf – Oláh Kálmán!

Pe terasa complexului Posticum (str. Teiului nr. 26) va avea loc duminică, 5 mai, de la ora 19.00, în premieră în Oradea, concertul cvartetului Bacsó Kristóf – Oláh Kálmán. Biletul de intrare va fi 20 de lei.

Cvartetul a fost înființat de Bacsó Kristóf, unul dintre cei mai versatili saxofoniști din Ungaria, împreună cu Oláh Kálmán. Repertoriul este format, mai ales, din compozițiile lui Bacsó și Oláh, care reașează şi valorifică într-o manieră unică elemente stilistice din mainstream jazz, din tezaurul folcloric maghiar şi din muzica clasică contemporană.

La contrabass va cânta unul din cei mai căutaţi muzicieni din Ungaria, Barcza Horváth József, la tobe artistul binecunoscut de către publicul orădean, Balázs Elemér. Invitatul cvartetului va fi Dés András, un remarcabil artist al instrumentelor de percuţie.

Ultimul album al lui Bacsó a apărut sub denumirea „Pannon Blue” la BMC Records, revista Gramofon atribuindu-i, în 2017, titlul Albumul jazz maghiar al anului.

Publicul va auzi inclusiv piese de pe acest album în cadrul concertului care se anunţă un eveniment de neuitat. Evenimentul se organizează cu sprijinul Fondului Cultural Naţional (NKA).

Cvartetul este compus din Bacsó Kristóf – saxofon, Oláh Kálmán – pian, Barcza Horváth József – contrabass, Balázs Elemér Attila – tobe, invitat: Dés András – percuție.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult