Categorized | Eveniment

Un altfel de final de săptămână. Jazz de calitate cu Cvartetul Bacsó Kristóf – Oláh Kálmán!

Pe terasa complexului Posticum (str. Teiului nr. 26) va avea loc duminică, 5 mai, de la ora 19.00, în premieră în Oradea, concertul cvartetului Bacsó Kristóf – Oláh Kálmán. Biletul de intrare va fi 20 de lei.

Cvartetul a fost înființat de Bacsó Kristóf, unul dintre cei mai versatili saxofoniști din Ungaria, împreună cu Oláh Kálmán. Repertoriul este format, mai ales, din compozițiile lui Bacsó și Oláh, care reașează şi valorifică într-o manieră unică elemente stilistice din mainstream jazz, din tezaurul folcloric maghiar şi din muzica clasică contemporană.

La contrabass va cânta unul din cei mai căutaţi muzicieni din Ungaria, Barcza Horváth József, la tobe artistul binecunoscut de către publicul orădean, Balázs Elemér. Invitatul cvartetului va fi Dés András, un remarcabil artist al instrumentelor de percuţie.

Ultimul album al lui Bacsó a apărut sub denumirea „Pannon Blue” la BMC Records, revista Gramofon atribuindu-i, în 2017, titlul Albumul jazz maghiar al anului.

Publicul va auzi inclusiv piese de pe acest album în cadrul concertului care se anunţă un eveniment de neuitat. Evenimentul se organizează cu sprijinul Fondului Cultural Naţional (NKA).

Cvartetul este compus din Bacsó Kristóf – saxofon, Oláh Kálmán – pian, Barcza Horváth József – contrabass, Balázs Elemér Attila – tobe, invitat: Dés András – percuție.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult