Categorized | Oradea

Așa arată tramvaiele care vor circula în Oradea, din toamnă! (foto)

OTL își extinde flota de autobuze, dar și de tramvaie, care asigură circuitele pe raza municipiului Oradea. Urmează să fie achiziționate 22 de autobuze, dintre care 15 hibrid, care vor înlocui o parte din flota veche și 20 de tramvaie noi, dintre care patru vor sosi anul acesta, de la Arad.

Licitațiile pentru aceste achiziții urmează să fie publicate în sistemul electronic de achiziții publice.

Cele 20 de tramvaie noi vor fi vopsite în culorile orașului: roșu și albastru, vor avea o lungime de 27 de metri şi o capacitate de 240 de locuri.

Sunt fabricate în România, de Astra Vagoane Călători Arad, și au un preţ de circa 1,6 milioane euro, plus TVA, bucata.

„În ceea ce privește realizarea unui sistem integrat de transport în zona metropolitană, se dorește și aici achiziționarea unei flote noi de autobuze. Este vorba de 20 de autobuze pentru zona metropolitană Oradea.

Achiziția se va face prin compania de transport local, respectiv prin OTL S.A., cu finanțare asigurată de Primăria Oradea. Urmează să fie găsită formula financiară potrivită, fie un credit furnizor, fie un contract de leasing.

Ne dorim ca până în 2021-2022 să avem acestă flotă la dispoziție, ca să o putem extinde și în zona metropolitană”

a spus primarul Ilie Bolojan.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult