Categorized | Internaţional

Turcia, pe model Putin. Exerciții la intimidare în Marea Neagră!

Armata turcă a lansat, luni, 13 mai 2019, ceea ce e prezentat drept „cel mai mare exerciţiu naval”, care se derulează inclusiv în Marea Neagră, în contextul tensiunilor legate de proiectul controversat de explorare a zăcămintelor de gaz din largul Ciprului.

Conform unor surse din cadrul Ministerului Apărării de la Ankara citate de Agenţia France-Presse, exerciţiul militar a început luni în Marea Neagră şi în Marea Mediterană.

 

Statul Major al armatei turce a anunţat că 131 de nave militare, 57 de avioane şi 33 de elicoptere vor participa la exerciţiul naval care se va încheia pe 25 mai.

Exerciţiile au loc în contextul tensiunilor dintre Turcia, pe de o parte, şi Statele Unite şi Uniunea Europeană, de pe altă parte, din cauza planului Ankarei de a efectua explorări ale zăcămintelor de gaz din largul Insulei Cipru.

This post was written by:

- who has written 4427 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult