Categorized | Anchetă/Poliţie

Liviu Dragnea a primit 3 ani şi 6 luni cu executare în dosarul angajărilor fictive. FILMUL EVENIMENTELOR!

După înfrângerea zdrobitoare în alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție, președintele PSD Liviu Dragnea a mai primit o lovitură. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis menţinerea deciziei de 3 ani şi 6 luni de închisoare, astfel că luni, 27 mai 2019, în jurul orei 17.00, liderul PSD a fost săltat de polițiști iar la 17.20 a fost încarcerat la Rahova.

Liviu Dragnea a fost condamnat luni de Înalta Curte la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman. Completul de 5 judecători a menținut sentința din primă instanță. Decizia a fost luată cu 4 voturi „pentru” și un vot „împotrivă”.

Luni, 27 mai 2019, în jurul orei 17.00, Liviu Dragnea a fost dus la penitenciar cu un Duster al poliției. Pe drum a fost înjurat și apostrofat de toți cei care l-au recunoscut. Chiar și în fața Penitenciarului Rahova l-au așteptat zeci de oameni care l-au înjurat. Cum s-a ajuns aici?

Il capo dei capi!

Conform g4media.ro pe 24 martie 2016, Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunța punerea sub învinuire a mai multor funcționari din cadrul Direcției Generale de Asistența Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, în frunte cu fosta directoare Floarea Alesu. Pe lista suspecților se regăsește și fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana. Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie 2006 – 2013, Floarea Alesu, alături de Jenica Dumitru, fosta șefă a Serviciului Resurse Umane au dispus, în mod ilegal, menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru patru angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

Cu toate că, susțin procurorii, ele cunoșteau că cei patru figurau în mod scriptic ca angajați în cadrul instituției respective, iar in realitate nu s-au prezentat efectiv la serviciu și nu au prestat vreo activitate. Cei patru au încasat, în total, 150.000 lei, bani ce proveneau de la bugetul de stat și bugetul local, conform DNA. Mai mult, în intervalul ianuarie – mai 2014, în scopul justificării salarizării activității a două dintre persoanele respective, Alesu și Dumitru i-au determinat, direct și indirect, pe subordonații lor, Constantin Balaban și Ionut Remus Boboc, să falsifice diferite înscrisuri (pontaje lunare, state de plată, condici de prezență, fișe de prezență colective, rapoarte de activitate, rapoarte de evaluare, precum și alte documente justificative), susțin anchetatorii.

Pe 6 aprilie 2016 ancheta s-a extins față de Liviu Dragnea, la data faptelor, președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a PSD. Procurorii DNA îl acuzau de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual. Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al DGASPC Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru cele două angajate ale aceleiaşi instituţii, în total de 91.362 de lei.

„În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”

a susţinut DNA.

Pe 14 februarie 2017 patru inculpați din procesul angăjarilor de la DGASPC își recunosc faptele. Este vorba despre Anisa Stoica și Adriana Botorogeanu, cele două angajate presupus fictiv, Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei și Nicuşor Gheorghe, cel care a ocupat funcţia de şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare. Ei cer judecarea în procedură simplificată, ceea ce le-ar aduce reducerea cu o treime a pedepsei finale. Instanța respinge, însă cu mențiunea că cei patru inculpaţi vor beneficia de scăderea pedepselor, dacă se adeveresc cele spuse de ei. Liviu Dragnea se declară nevinovat.

„Era Dumnezeu. Toți îl ascultau, nimeni nu făcea altfel, să nu îl supere!”

Pe 28 noiembrie 2017, Mirela Chera, fost şef Serviciu Asistenţă Socială, martor în dosar, a declarat în faţa magistraţilor că social-democraţii angajaţi la DGASPC Teleorman erau protejaţi de Liviu Dragnea.

„Toată lumea vorbea în instituție că cele două erau protejatele de președintele CJ, Liviu Dragnea. (..) Doamna director Floarea Alesu chema angajații și discuta cu ei ce să declare atunci când urmau să fie chemați la DNA. Le spunea că cei care declarau împotriva ei vor avea de suferit. Tuturor le era frică sa nu își piardă locul de muncă, aveau copii acasă. Le era frică și de Alesu și de domnul președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea. Acolo, președintele era Dumnezeu. Și acum! Toți îl ascultau, nimeni nu făcea altfel să nu îl supere.”

a marturisit Chera.

Pe 8 iunie 2018, după aproape doi ani de la trimiterea în judecată a dosarului, 14 termene și trei amânări de pronunțare, Înalta Curte de Casație și Justitie îl condamnă pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu și este achitat pentru instigare la fals intelectual. Cele două angajate fictiv sunt condamnate la închisoare cu suspendare- un an și respectiv doi ani de închisoare cu suspendare. Cea mai mare pedeapsă o primește fosta șefă DGASPC, Alesu Floarea: 3 ani, 7 luni si 20 de zile de inchisoare cu executare. Alesu mai avea o condamnare cu suspendare într-un alt proces.

Guvernul reclamă pe 2 octombrie 2018, la Curtea Constituțională a Romaniei (CCR) existența unui conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție în privința modului în care sunt aplicate noile prevederi cu privire la formarea completurilor de 5 judecători. Apelul liderului PSD e programat să înceapă peste o săptămâna și va fi judecat de un astfel de complet de cinci judecători. Pe 15 aprilie 2019, Liviu Dragnea este reaudiat la ICCJ. „Sunt total nevinovat. Consider că acesta este un dosar politic. Dacă o să fiu condamnat, mi-aș dori și eu să știu pentru ce. Nu am înțeles care este legătura despre fascism în procesul meu. Eu nu am avut niciodată discuții cu Floarea Alesu în legătură cu cele două inculpate”, a spus Liviu Dragnea în fața completului de 5.

Pe 27 mai 2019 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat verdictul final: menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în cazul preşedintelui PSD Liviu Dragnea, acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Fostul director general al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a rămas cu condamnarea din prima instanţă, de 3 ani, 7 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare. Olguţa Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, a primit un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual şi achitare pentru abuz in serviciu.

Judecătorii au mai decis achitarea lui Valentina Marica, fost şef al Complexului de recuperare, pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Constantin Balaban, la data faptei şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, la un an cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Gheorge Nicuşor, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, la 3 luni cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea Adrianei Botorogeanu, la data faptelor funcţionari publici în cadrul DGASPC Teleorman, la doi ani de închisoare cu suspendare, condamnarea Rodicăi Miloş, la data faptelor funcţionar public în cadrul DGASPC Teleorman, la 3 ani cu suspendare şi condamnarea lui Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, la 3 ani cu suspendare.

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Dragnea, a fost achitată pentru abuz în serviciu după ce pe fond judecătorii hotărâseră încetarea procesului penal.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult