Categorized | Sport

Dudu Andrei Dan și Judit Szádvári au câștigat X-Man 2019!

Dudu Andrei Dan s-a întors la Oradea, la doi ani de la câștigarea titlului de IronMan, pentru a-și recuceri trofeul. Și a reușit, învingându-l pe campionul de anul trecut, Mihai Vigariu. La fete, orădeanca Bako Annamaria s-a clasat pe locul 3 în competiția națională și pe locul 4 în cadrul competiției internaționale câștigată de maghiara Judit Szádvári.

Șase abandonuri la 360 de participanți (anul trecut au fost 320) la ediția de anul acesta a X-Man. Asta pentru că organizatorii au rămas fideli ideii de a le răsplăti efortul participanților și a-i încuraja să treacă linia de sosire.

„A fost un eveniment reușit din toate punctele de vedere. Avem câștigători dar și abandonuri pentru că este o competiție solicitantă. Mă bucură să văd că la doar 6 ani de la înființare Clubul Xterra devine din ce în ce mai mare, crescând numărul membrilor participanți. Foarte puține cluburi din lume dețin atât de mulți ironmani. Mă bucură și participarea bună, 45 de copii, la prima ediție a X-Man Junior”

a spus, printre altele, István Szokolszky într-o conferință de presă organizată ieri la Hotelul Ramada, alături de Mihai Jurcă, directorul Visit Oradea și Bántó Norbert șeful Agenției de Management a Destinației (AMD) Bihor.

Jurcă a vorbit despre sprijinul oferit pentru organizarea competiției dar și despre beneficiul economic adus de aceasta.

„La ediția din acest an am avut peste 300 de particiapnți care s-au cazat în Oradea. Care și-au luat masa și au vizitat orașul nostru. Să nu mai vorbim de acoperirea națională a evenimentului și de faptul că Oradea devine oraș european nu doar prin investiții și infrastructură ci și prin felul în care își ocupă spațiile din centrul istoric”

a spus Jurcă.

Bántó Norbert a spus că AMD Bihor are în plan să extindă zona de ciclism a concursului și să o închidă pe toată, circulației.

„Lumea trebuie să înțeleagă că această competiție merită susținută chiar dacă drumul va fi blocat. Vorbim de o singură zi pe an”

a explicat directorul AMD Bihor.

Annamaria Bako și X-Team de pe podium

Concursul a fost disputat iar rezultatele au fost spectaculoase anul acesta. Locul I la cea mai dificilă categorie, IronMan (226 de km: înotat, pedalat, alergat) masculin a fost ocupat de Dudu Andrei Dan de la Seven Sport Club (București), câștigătorul de anul trecut, Mihai Vigariu de la Acs Smartatletic (București), nereușind să-și apere titlul.

Pe locul trei s-a clasat Simon Istvan de la HTC, Odorhei. La feminin, pe primul loc s-a clasat Judit Szádvári de la Megathlon Se (Ungaria), urmată de Torok Daniela Lavinia de la Clubul Sportiv Tibiscus Timișoara și Otilia Dantis de la CSM Cluj. Pe locul 4, în competiția internațională, și locul 3 la nivel național s-a clasat Annamaria Bako de la Xterra Sport Bihor.

„Am reușit să mă pregătesc bine. Mai puțin la bicicletă. Cel mai bun timp l-am scos la înot, o oră și 15 minute. Alergarea am menținut-o la un timp bun. Sunt mulțumită. Am obținut un loc 4 la general și un loc 1 la național, la categoria mea de vârstă. Voi participa anul acesta la europene la Târgu-Mureș, la cross triatlon sunt vicecampioană pe țară, și vreau să merg și la europenele din Cehia, dacă totul va fi ok”

a spus Annamaria Bako.

La categoria IronMan echipe, locul I a fost câștigat de Rokkant Jok (Halasz Laszlo, Szekely Tamas și Kovacs Norbert), locul II de Team Tomis (Bogdan Ofițeru, David Husarencu și Ion Bubuioc) iar locul III de către echipa Code4Iron (Alexandra Turosu, Eliza Cosman și Lucian Crețu).

La Half IronMan (113 km: înotat, pedalat, alergat), masculin, locul I a fost obținut de Andrei Vrabii din Republica Moldova, locul II de Szilagyi Peter de la Duna Aszfalt Tvse (Ungaria) și Erdelyi Daniel de la Alba Triatlon (Ungaria). La feminin, locul I a fost câștigat de Koter Adel de la Harghita Triathlon Club, locul II de Mirela Maria Popescu și locul III de Oana Burz.

Și categoria Half IronMan pe echipe a fost disputată. Pe locul I s-au clasat orădenii de la X-Team (Csaki Karoly, Bako Anita și Juhasz David), pe locul II echipa Reșița Outdoor (Kokovics Laszlo, Raul Cojocaru și Florin Blaj) iar pe locul III, Politehnica Cluj (Luca Gruia, Attila Demeny și Emil Hanganu).

X-Man România 2019 a fost organizat de asociația Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor în parteneriat cu Federația Română de Triatlon, având sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, al Consiliului Județean Bihor și al Poliției Rutiere. Evenimentul a fost sprijinit de peste 120 de organizatori și voluntari.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult