Categorized | Cultură

Premiile Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, ediția a XXV-a!

Ediția a VII-a a Festivalului Internațional de Teatru Oradea a ajuns la final, după opt zile intensive de teatru. Unul dintre cele mai așteptate momente ale festivalului a fost decernarea premiilor Festivalului de Teatru Scurt – secțiunea concurs, care se află anul acesta la cea de XXV-a ediție.

Selecția Festivalului de Teatru Scurt a fost realizată de către Victoria Balint – șef birou proiecte culturale și relații cu publicul la Teatrul Regina Maria, iar din concurs au făcut parte 8 spectacole.

Anul acesta, juriul Festivalului de Teatru Scurt a fost format din trei mari personalități din lumea teatrului, Ion Parhon, Elisabeta Pop și Ion Sapdaru, care au analizat cu atenție spectacolele și au hotărât acordarea următoarelor premii:

1.Premiul pentru cea mai bună actriţă, care se acordă doamnei: ANDREEA BIBIRI pentru rolul Femeia în spectacolul „O relație deschisă”. Premiu oferit de Rotary Club Oradea.

img class=”aligncenter wp-image-44106″ src=”http://oradeapress.ro/wp-content/uploads/2019/06/FITO-text-2-REGIE-și-ACTOR-Eduard-Trifa-Medeas-boys-FITO-Remus-Toderici.jpg” alt=”” width=”500″ height=”332″ />

2.Premiul pentru cel mai bun actor, care se acordă domnului: EDUARD TRIFA pentru rolurile Medeea și Triphos din spectacolul „Medea`s boys”. Premiu oferit de Rotary Club Oradea Art Nouveau.

3.Premiul pentru cea mai bună scenografie se acordă doamnei: MARIKA KVACHTADZE – pentru scenografia spectacolului „Brutus sau Uciderea lui Iulius Caesar”, de la Teatrul Dramatic de Stat „Sandro Akhmeteli” din Tbilisi, Georgia. Premiu oferit de D&C Oradea.

4.Premiul pentru cea mai bună regie se acordă ex aequo domnilor: IRAKLI GOGIA pentru regia spectacolului „Brutus sau Uciderea lui Iulius Caesar” şi ANDREI MĂJERI pentru regia spectacolului „Medea`s boys”. Premiu oferit de HOLCIM Oradea.

5.Premiul pentru cel mai bun spectacol revine spectacolului: „Brutus sau Uciderea lui Iulius Caesar”, de la Teatrul Dramatic de Stat „Sandro Akhmeteli” din Tbilisi, Georgia. Premiu oferit de RAIFFEISEN BANK.

Ediția aceasta, la lista cu premii s-a adăugat: PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI, care s-a acordat Teatrului Regina Maria pentru spectacolul „AVALANȘA” de Tuncer Cucenoglu, regia Petru Vutcărău – pentru valoarea mesajului și calitatea întrupării scenice. Premiu oferit de Clubul Lions.

Festivalul Internațional de Teatru Oradea a fost organizat de Teatrul Regina Maria, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Fundaţia Culturală FITO şi UNITER.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult