Categorized | Oradea

Muzică de calitate, lupte, meșteșuguri și jonglerii cu foc la Festivalul Medieval Oradea 2019!

În perioada 4-7 iulie, Visit Oradea organizează în Cetate o nouă ediție a Festivalului Medieval Oradea. Vor participa sute de cavaleri, luptători și personaje medievale din țară și de peste granițe, cu reconstituiri spectaculoase de bătălii istorice, muzică live, meșteșuguri și tradiții, jonglerii cu foc.

Detalii legate de eveniment au fost prezentate de directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), Mihai Jurca, respectiv Bogdan Dărăban și Arany János din partea Asociației Deus Vult.

„Festivalul are o tradiție de peste 25 de ani, crescând și dezvoltându-se de la an la an. Evenimentul readuce în fața noastră obiceiuri și tradiții, cavaleri și personaje medievale, care ne poartă într-o călătorie istorică.

În aceste zile, Cetatea Oradea va deveni un centru medieval unde vizitatorul întâlnește meșteri, cavaleri, oșteni și domnițe, iar prin numeroasele activități interactive, de la atelierele meșteșugărești până la demonstrații de luptă și distracție pentru toate vârstele, orădenii vor putea participa la o reconstruire a istoriei”

a menționat Mihai Jurca.

Mai spectaculos ca anul trecut

Cu o participare de 50% mai mare decât anul trecut, în ceea ce privește prezența trupelor medievale, în 2019 festivalul va găzdui peste 600 de  cavaleri, luptători, arcași și călăreți cu catapulte și arme de asediu, adică nu mai puțin de 43 de trupe medievale din 11 țări: România, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Franța, Rusia, Republica Moldova, Cehia și Croația.

De asemenea, vor fi prezenți la Oradea vedetele festivalelor medievale: Les Ecuyers de l’histoire din Franța și Agentúra Hector din Slovacia, precum și Bayard Medieval Fighting Club din Rusia, care pregătesc un turnir full contact spectaculos, turniruri și bătălii cu efecte vizuale și cascadorii, precum și demonstrații de luptă și un seminar dedicat luptătorilor.

Marea bătălie de anul acesta este intitulată „Războaielor Husite din perioada lui Sigismund de Luxemburg” și se va desfășura în două părți, prima având loc vineri de la ora 18.00, iar a două sâmbătă de la aceeași oră. Programul de turniruri, bătălii și luptele medievale se va desfășura în Parcul Cetății, publicul având posibilitatea să le vizioneze din trei tribune, respectiv prin transmisiile live pe ecranele din scena amenajată în curtea interioară.

Începând de vineri, pe scena din interiorul cetății, în fiecare seară a festivalului vor avea loc concerte susținute de artiști din țară și din străinătate: Rock the Symphony cu Dan Andrei Aldea, Dan Bittman, Cristi Minculescu, Călin Goia, Dan Teodorescu, Flavius Buzilă, Orchestra simfonică Bigg Dimm a Band a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca,  sâmbătă 6 iulie, 100 Folk Celsius și Nicu Alifantis & ZAN, iar duminică, 7 iulie, Subcarpați. Concertele vor avea loc de la ora 20, respectiv 21.

Pentru ca participanții la festival să trăiască o experiență medievală autentică, trupele internaționale invitate le vor oferi zilnic concerte de muzică cu specific medieval și spectacole de dans medieval.

Organizatorii nu au uitat nici de cei mici: pentru ei va fi amenajată o zonă specială, unde va fi un parc de distracții, copiii având totodată și posibilitatea să participe la ateliere meșteșugărești, pictură pe ceramică sau lemn.

„Îi așteptăm  pe toți orădenii, și nu numai, să treacă pragul cetății în 4-7 iulie, pentru a se bucura de atmosfera de sărbătoare medievală pe care am reușit s-o creăm împreună cu asociația Deus Vult, fără a cărui participare, sugestii și dedicației membrilor sigur nu am fi reușit să organizăm festivalul Medieval Oradea”

a spus directorul APTOR la finalul conferinței.

Mai multe detalii legate de festival găsiți pe pagina web a evenimentului: festivalulmedievaloradea.ro.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4338 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult