Categorized | Cultură

„Impresii din Mongolia Interioară”, o expoziție de la care nu trebuie să lipsiți!

Sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” (Cetatea Oradea, Corp B, etaj I), din cadrul Muzeului, vor găzdui, din 8 august 2019, expoziția lui Nagy Lajos, un reputat artist fotograf din Târgu Secuiesc.

Fotografiile expuse au fost realizate recentehnică și Artă Fotografic de către artist, cu ocazia unei deplasări efectuate în Mongolia Interioară din China. Nagy Lajos se numărără printre cei 15 artiști fotografi de top ai Lumii, având printre altele și cea mai mare distincție FIAP din lume.

Artistul fotograf a fost atras de fotografie de mic copil. „Primul aparat foto l-am primit în 1957 din Ungaria, o camera bachelit form 6/ 9-Utitars. Fotografierea a devenit la început un hobby în 1961, când am învăţat partea tehnică, adică modalităţi de a procesa fotografiile şi tot ce ţine de munca de laborator. Fiind pasionat de artele vizuale, am studiat artele plastice şi arta fotografică, stilurile fotografice, compoziţie etc. Am început să particip la concursuri naţionale şi internaţionale de fotografie începând cu anii ’80, iar în prezent am peste 20.000 de acceptări şi peste 2.000 de premii la saloanele naţionale şi internaţionale de artă fotografică” afirmă Nagy Lajos.

Pentru meritele sale internaționale Federația Internațională de Artă Fotografică a răsplătit activitatea artistului cu cea mai mare distincție EFIAP/d3 iar Photographic Society of America cu titlul de Maistru PSA. Este membru a unor Organizaţii fotografice renumite ca AAFR (Asociaţia Artiştilor Fotografi din Romania) din anul 1986, MFVSZ (Magyar Fotoművészek Világszövetsége-Hungary) din anul 2002, PSA (Photographic Society of America) din 2003, DVF (Deutsche Verband fuer Fotografie-Germany) din 2005 şi GPU (Global Photographic Union) din 2008, iar din 2015 ISF (Images sans Frontiere-Franţa), RPS (Royal Photographic Society-Anglia) si in PSS (Photographic Society of Singapore), membru cu distincția de medalie de aur.

Din lucrările sale au fost organizate peste 80 de expoziţii în România, Ungaria, Italia şi alte ţări din Europa. Primul lui album fotografic a fost publicat în anul 2000 sub titlul „Impressions” iar al doilea in anul 2017 sub titlul „Așchii de imagini din Curbura Carpaților”. Pentru activitatea sa în anii 2010 şi 2011 AAFR i-a acordat titlul „Fotograful Anului”, iar MFVSZ, din Ungaria, același titlul în anii 2014, 2015 și 2016. În 2018 pentru activitatea fotografica i s-a decernat titlul „Artist Emerit” (Életműdíj).

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 08 august 2019, ora 17:00, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei. Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi oferite de artiștii  formației „Duo Varadiensis” Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă).

Expoziția artistului fotograf Nagy Lajos intitulată „Impresii din Mongolia Interioară” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe 3 septembrie 2019, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 (luni închis).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult