Categorized | Internaţional

Românii cred în Uniunea Europeană

Conform unui sondaj, realizat între 7 iunie și 1 iulie 2019, majoritatea cetăţenilor români au opinii pozitive privind Uniunea Europeană, nivelul fiind de 60%, peste media din ţările comunitare.

Sondajul, de tip Eurobarometru, publicat luni, 5 august 2019, scoate la iveală că 60% dintre români au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană (în creştere cu 8%). Media la nivelul statelor membre este de 45%.

Încrederea românilor în Uniunea Europeană este la nivelul de 52%, faţă de o medie de 44% pe plan comunitar.

Sondajul arată că 50% dintre români sunt optimiști cu privire la situația pieței muncii, comparativ cu o medie UE de 44%.

Sondajul Eurobarometru a fost efectuat după scrutinul europarlamentar, în perioada 7 iunie-1 iulie, în toate cele 28 de state membre ale UE și în cinci țări candidate.

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult