Categorized | Oradea

Autentificare prin SMS la Primăria Oradea!

Din dorința de comunicare cât mai transparentă și transmitere a datelor către contribuabili într-un timp cât mai scurt utilizând mijloace moderne și la îndemâna acestora, Direcția Economică din cadrul Primăriei Oradea a implementat pe oradea.ro un modul de autentificare în zona privată a plăților online, prin generare de SMS.

Pe lângă metodele de autentificare deja existente în zona privată (unde pot fi vizualizate detalii ale plăților, bunurile impozabile etc.) a fost creată o autentificare în doi pași prin utilizarea unui cod transmis prin SMS pe numărul de telefon înregistrat în baza de date a Primăriei Oradea, procedeu similar celui utilizat de către bănci în cazul plăților online.

De menționat că facilitatea este disponibilă doar pentru cetățenii care au comunicat primăriei numărul de telefon.

Pentru a se autentifica prin SMS, cetățeanul care a comunicat deja primăriei numărul de telefon trebuie să intre pe site-ul Primăriei Oradea (fie de pe un smartphone, fie de pe un laptop/calculator sau tabletă) la secțiunea „PLĂȚI ONLINE” (din bara albastră de sus), să își introducă CNP-ul în chenarul „Cod numeric personal”, apoi să facă click pe „Solicită SMS”. Imediat după aceasta va primi printr-un mesaj pe telefon o parolă din 6 cifre, care trebuie introdusă, în maximum 30 de minute, în câmpul „Parolă”, pentru autentificarea în zona privată.

 

Toată operațiunea este gratuită și nu presupune niciun cost din partea utilizatorului. În cazul în care cetățeanul nu a comunicat numărul de telefon primăriei, va apărea următorul mesaj: „Acestei persoane nu îi este asociat niciun număr de telefon” și nu va mai putea continua operațiunea.

Parola nu trebuie memorată pentru alte consultări viitoare, deoarece la fiecare nouă consultare se generează o altă parolă formată dintr-o combinație de 6 cifre aleatorii.

Ce avantaje are autentificarea prin SMS?

Pe lângă accesul ușor și sigur în zona privată a plăților online, unde pot fi vizualizate detalii ale plăților și ale bunurilor impozabile, comunicarea numărului de telefon pentru înscrierea în baza de date a primăriei în vederea autentificării prin SMS aduce și alte avantaje cum ar fi primirea de notificări prin SMS cu privire la operațiuni înregistrate pe contul personal: stabilirea debitelor la începutul anului, încasări debite noi, emiterea facturilor, înregistrarea unor amenzi, notificarea scadențelor de plată, instituirea de popriri/sechestre și primirea de notificări privind necesitatea completării sau posibilitatea ridicării avizelor/adeverințelor/certificatelor la data la care au fost finalizate, înainte de data estimată inițial.

Modalitățile prin care cetățenii pot comunica numărul de telefon pentru a avea acces la zona privată a plăților online și pentru a beneficia de serviciul de notificări prin SMS sunt direct la ghișeele din Sala Ghișeelor din cadrul Primăriei Oradea, prin completarea unui formular sau prin înregistrare online. În această situație e necesar ca cetățeanul să descarce și să listeze un formular, iar după completarea si semnarea lui, acesta trebuie fotografiat/scanat și trimis împreună cu o copie a cărții de identitate la adresa de email primarie@oradea.ro.

Pentru validarea înrolării online, Primăria va verifica printr-un apel telefonic identitatea titularului numărului de telefon. Până în acest moment, Primăria Oradea are 10.800 de telefoane valide înregistrate.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult