Categorized | Cultură

Weekend cu teatru, muzică, dansuri, bunătăți și jocuri tradiționale maghiare, în Cetate! (PROGRAM)

Pe parcursul a trei zile în Cetatea Oradea se va desfășura o nouă ediție a Zilelor Culturii Maghiare, eveniment care va cuprinde activități dedicate întregii familii: teatru, muzică și dansuri, bunătăți și jocuri tradiționale maghiare. Serile vor fi animate de concerte în aer liber, cu artiști consacrați din Ungaria: Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), Szalóki Ági, Bojtorján și Honeybeast.

Sfârșitul de săptămână aduce în Cetatea Oradea o nouă ediție a Zilelor Culturii Maghiare Oradea, un eveniment dedicat comunității maghiare, prin care sunt promovate tradițiile, specificul și istoria comună pe care le împărtășim.

Ediția 2019 se desfășoară pe parcursul a trei zile și cuprinde activități dedicate întregii familii: teatru, muzică și dansuri cu specific maghiar, bunătăți și jocuri tradiționale maghiare. Serile evenimentului vor fi animate de concerte în aer liber, cu artiști consacrați din Ungaria: Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), Szalóki Ági, Bojtorján și Honeybeast.

Ediția 2019 aduce și o premieră – un spectacol de pictură în nisip. Show-ul se va desfășura sâmbătă seara la scena principală și va fi proiectat pe ecranele amplasate la scenă.

Din cauza temperaturilor ridicate, toate concertele din programul de la scenă vor începe cu o oră mai târziu, respectiv, programul artistic din prima parte a zilei va începe cu o oră mai devreme.

Program:

1

Vineri, 23 august

12:00-18:00 Jocuri de lemn din Hollókő

12:00-18:00 Lucru manual și jocuri tradiționale maghiare

           17:00 Spectacol de țitere: Pendergő citera zenekar

           20:00 Concert Szalóki Ági

           21:00 Concert Pannonia Allstars Ska Orchestra

Sâmbătă, 24 august

10:00-16:00 Lucru manual și jocuri tradiționale maghiare

12:00-18:00 Jocuri de lemn din Hollókő

           16:00 Dansuri populare maghiare: Szarkaláb Néptáncegyüttes

           17:00 Piesă de teatru: Hans Sachs „A Kalmar Kosara, és a A meghott férj” (localitatea Bojt, Hajdú-Bihar)

           18:00 Spectacol de țitere și dansuri populare maghiare: Bihar citera egyuttes, Szarkaláb  Néptáncegyüttes

           21:00 Concert Bojtorján

           22:30 Spectacol de pictură în nisip (cu proiecție pe ecrane)

Duminică, 25 august

10:00-16:00 Lucru manual și jocuri tradiționale maghiare

12:00-18:00 Jocuri de lemn din Hollókő

           11:00 Teatru pentru copii: Komádi Színjátszó Kompánia előadása „A tök és a csikó”

           17:00 Dansuri populare maghiare: Gárdonyi Zoltán Református Iskola SUHANCOK és CSEPEREDŐK csoportjai (BIHARKERESZTES)

           21:00 Concert Honeybeast

Organizatori: Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) și Primăria Municipiului Oradea. Parteneri: Szent László Egyesület (Asociația Sf. Ladislau), Muzeul orașului Oradea – complex cultural (Cetatea Oradea), Queens Pub, Staropramen.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4361 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult