Categorized | Sport

EA a făcut marele anunț: gamerii vor putea juca cu echipe românești în Fifa 2020!

Pentru iubitorii de fotbal și pentru cei care iubesc jocurile pe calculator, faptul că Liga 1 din România va fi prezentă în Fifa 2020 este una din cele mai importante vești ale deceniului. Nu este neapărat o recunoaștere a valorii Ligii de fotbal din țară dar este o dovadă a faptului că dragostea românilor pentru fotbal este răsplătită.

Și până acum românii au putut să joace cu echipe românești în edițiile trecute ale Fifa. Acestea erau însă făcute de pasionați ai jocurilor pe calculator care, pur și simplu, înlocuiau o ligă prezentă în joc (cum e cea din Danemarca) cu liga 1 din România. Asta presupunea rescrierea tuturor echipelor din Danemarca, tuturor jucătorilor, stemelor, echipamentului, antrenorilor etc., cu însemne românești.

La final, în joc nu mai aveai liga din Danemarca, și aveai o ligă românească în care se juca după sistemul danez. Nu era tocmai bine, dar măcar aveai jucătorii români și puteai face carieră de antrenor cu Viitorul, CFR Cluj, FC FCSB, Dinamo etc.

Merită subliniat, că asta se întâmpla pentru că o mână de oameni, cum sunt tinerii de la GMP Edit Team, își dedicau câteva luni din viața lor pentru a rescrie campionatul și apoi îl distribuiau gratuit, sau cereau o sumă modică pentru munca depusă.

Gamerii români se simțeau însă lăsați de izbeliște pentru că mereu se introduceau ligi noi în Fifa, dar cea românească părea mereu ocolită. Era cu atât mai frustrant cu cât o bună parte din Fifa se face la București, IT-iștii români fiind printre cei care contribuie direct și substanțial la cel mai important simulator de fotbal din lume.

Poate și datorirtă lor, în vară s-a anunțat deja că Liga 1 din România va apărea în Fifa (citându-se surse din interiorul FRF) dar mulți gameri erau sceptici pentru că acest lucru se tot anunțase în anii trecuți, fără o materializare. Totuși, săptămâna aceasta a venit anunțul oficial al EA Sports cum că în jocul care se va lansa la sfârșitul lui septembrie (probabil pe 28) va fi prezentă și Liga 1 din România.

Acum, mulți dintre gamerii români vor dori introducerea Ligii 2 în Fifa 2021, asta pentru că în Liga 2 sunt echipe cu mult peste Academica Clinceni sau Chindia din Liga 1. Vorbim aici despre Rapid, Petrolul, U Cluj, UTA, FC Argeș etc. Totuși, prezența Ligii 1 în Fifa rămâne un eveniment de anvergură.

„Este cel mai important lucru care s-a întâmplat în România vreodată, să fim serioși. Cred că toți așteptam asta, de când ne-am apucat de FIFA. În 1999, eram copil, aveam 10 ani, și am stat o zi întreagă să-mi editez în joc campionatul României, se putea face asta, acum nu mai e posibil. Totul e licențiat. E ceva cu adevărat senzațional”

a spus, pentru Gazeta Sporturilor, Ovidiu „Ovvy” Pătrașcu, campion mondial FIFA.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4361 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult