Categorized | Sport

EA a făcut marele anunț: gamerii vor putea juca cu echipe românești în Fifa 2020!

Pentru iubitorii de fotbal și pentru cei care iubesc jocurile pe calculator, faptul că Liga 1 din România va fi prezentă în Fifa 2020 este una din cele mai importante vești ale deceniului. Nu este neapărat o recunoaștere a valorii Ligii de fotbal din țară dar este o dovadă a faptului că dragostea românilor pentru fotbal este răsplătită.

Și până acum românii au putut să joace cu echipe românești în edițiile trecute ale Fifa. Acestea erau însă făcute de pasionați ai jocurilor pe calculator care, pur și simplu, înlocuiau o ligă prezentă în joc (cum e cea din Danemarca) cu liga 1 din România. Asta presupunea rescrierea tuturor echipelor din Danemarca, tuturor jucătorilor, stemelor, echipamentului, antrenorilor etc., cu însemne românești.

La final, în joc nu mai aveai liga din Danemarca, și aveai o ligă românească în care se juca după sistemul danez. Nu era tocmai bine, dar măcar aveai jucătorii români și puteai face carieră de antrenor cu Viitorul, CFR Cluj, FC FCSB, Dinamo etc.

Merită subliniat, că asta se întâmpla pentru că o mână de oameni, cum sunt tinerii de la GMP Edit Team, își dedicau câteva luni din viața lor pentru a rescrie campionatul și apoi îl distribuiau gratuit, sau cereau o sumă modică pentru munca depusă.

Gamerii români se simțeau însă lăsați de izbeliște pentru că mereu se introduceau ligi noi în Fifa, dar cea românească părea mereu ocolită. Era cu atât mai frustrant cu cât o bună parte din Fifa se face la București, IT-iștii români fiind printre cei care contribuie direct și substanțial la cel mai important simulator de fotbal din lume.

Poate și datorirtă lor, în vară s-a anunțat deja că Liga 1 din România va apărea în Fifa (citându-se surse din interiorul FRF) dar mulți gameri erau sceptici pentru că acest lucru se tot anunțase în anii trecuți, fără o materializare. Totuși, săptămâna aceasta a venit anunțul oficial al EA Sports cum că în jocul care se va lansa la sfârșitul lui septembrie (probabil pe 28) va fi prezentă și Liga 1 din România.

Acum, mulți dintre gamerii români vor dori introducerea Ligii 2 în Fifa 2021, asta pentru că în Liga 2 sunt echipe cu mult peste Academica Clinceni sau Chindia din Liga 1. Vorbim aici despre Rapid, Petrolul, U Cluj, UTA, FC Argeș etc. Totuși, prezența Ligii 1 în Fifa rămâne un eveniment de anvergură.

„Este cel mai important lucru care s-a întâmplat în România vreodată, să fim serioși. Cred că toți așteptam asta, de când ne-am apucat de FIFA. În 1999, eram copil, aveam 10 ani, și am stat o zi întreagă să-mi editez în joc campionatul României, se putea face asta, acum nu mai e posibil. Totul e licențiat. E ceva cu adevărat senzațional”

a spus, pentru Gazeta Sporturilor, Ovidiu „Ovvy” Pătrașcu, campion mondial FIFA.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult