Categorized | Sanatate

A 11-a prelevare de organe și țesuturi în Bihor!

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, în noaptea de joi spre vineri, 5-6 septembrie 2019, a avut loc o nouă prelevare de organe și țesuturi, de la un bărbat de 34 de ani, din Tărian.

Bărbatul a vrut să-și ia viața la începutul săptămânii, medicii nemaiputând face nimic. Au reușit pe moment să-l resusciteze, l-au transportat la spital, dar a intrat în moarte cerebrală.

„Soția, însărcinată în 8 luni, a fost de acord cu prelevarea de organe pentru a salva alte vieti din lungul șir de pe listele de așteptare. Un gest uman cu o încărcătură emoțională deosebită, o decizie grea dar înțeleaptă pentru care trebuie cu toții să le fim recunoscători.

Rinichii vor pleca la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca iar ficatul la București. Familia a fost de acord și cu prelevarea de țesuturi, astfel încât corneea va ajunge să salveze vederea a doi pacienți de la Spitalul Militar din București și țesuturile osoase vor ajunge la Banca de Țesut de la Spitalul Colentina.

Un gest de omenie care a depășit durerea sfâșietoare a unei familii, alături de o echipă medicală implicată și conectată la medicina modernă, așa cum este la Oradea, precum și efortul echipelor de prelevare de la Fundeni și Cluj, au redat bucuria de a trăi unor oameni aflați în suferință”

a declarat dr. Carmen Pantiș, coordonator regional Timișoara, coordonator transplant Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4361 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult