Categorized | Sanatate

A 11-a prelevare de organe și țesuturi în Bihor!

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, în noaptea de joi spre vineri, 5-6 septembrie 2019, a avut loc o nouă prelevare de organe și țesuturi, de la un bărbat de 34 de ani, din Tărian.

Bărbatul a vrut să-și ia viața la începutul săptămânii, medicii nemaiputând face nimic. Au reușit pe moment să-l resusciteze, l-au transportat la spital, dar a intrat în moarte cerebrală.

„Soția, însărcinată în 8 luni, a fost de acord cu prelevarea de organe pentru a salva alte vieti din lungul șir de pe listele de așteptare. Un gest uman cu o încărcătură emoțională deosebită, o decizie grea dar înțeleaptă pentru care trebuie cu toții să le fim recunoscători.

Rinichii vor pleca la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca iar ficatul la București. Familia a fost de acord și cu prelevarea de țesuturi, astfel încât corneea va ajunge să salveze vederea a doi pacienți de la Spitalul Militar din București și țesuturile osoase vor ajunge la Banca de Țesut de la Spitalul Colentina.

Un gest de omenie care a depășit durerea sfâșietoare a unei familii, alături de o echipă medicală implicată și conectată la medicina modernă, așa cum este la Oradea, precum și efortul echipelor de prelevare de la Fundeni și Cluj, au redat bucuria de a trăi unor oameni aflați în suferință”

a declarat dr. Carmen Pantiș, coordonator regional Timișoara, coordonator transplant Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult