Categorized | Oradea

Lucrările de amenajare a malului stâng al Crișului Repede, avansează rapid!

45% din lucrările de pe malul stâng al Crișului Repede, lângă Primăria Oradea, au fost deja finalizate. Trotuarul urmează să fie pavat cu dale de porfir, să se amplaseze o balustradă metalică, stâlpi de iluminat și jardiniere, întreg ansamblul fiind recompus pe baza proiectului original din 1910, aparținând arhitectului Vago Laszlo.

Constructorul a început luni, 9 septembrie, decopertarea trotuarului pe zona cuprinsă între podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă, în cadrul lucrării de amenajare a malului stâng al Crișului Repede în zona dintre Podul Sfântul Ladislau și Podul Centenarului. Trotuarul urmează să fie pavat cu dale de porfir. Lucrările pe această porțiune vor continua cu amplasarea balustradei metalice, a stâlpilor de iluminat și a jardinierelor, întreg ansamblul fiind recompus pe baza proiectului original din 1910, aparținând arhitectului Vago Laszlo.

Organizarea de șantier a început pe 2 aprilie 2019, până în prezent fiind montate trepte din granit auriu pe toată zona de promenadă (zona istorică), blocuri din granit auriu pe toată zona istorică cuprinsă între Podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă.

S-au mai executat lucrări de turnare beton la scările de acces nr. 3, nr. 6 și nr. 7, pe zona cuprinsă între podul Centenarului și zona istorică s-au montat borduri din granit, s-a început decopertarea asfaltului pe porțiunea zonei istorice, cuprinsă între podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă,

între Podul Centenarului și zona istorică s-au executat fundațiile pentru stâlpii de iluminat și traseele de alimentare electrică a stâlpilor, iar pe porțiunea cuprinsă între podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă s-au executat traseele de alimentare electrică a stâlpilor de iluminat.

Stadiul fizic al execuției lucrărilor este de aproximativ 45%. Lucrările sunt efectuate de asocierea de firme SC Gavella COM SRL, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile, SC Proconsolutions SRL și SC Iriconstruct SRL.

Durata contractului de execuție este de 12 luni, valoarea totală fiind de aproape 9,8 milioane lei (fără TVA). Contribuția Primăriei este de 2%.

Intitulat „Creșterea mobilității urbane pietonale și ciclistice pe malul stâng al Crișului Repede în municipiul Oradea” proiectul este finanțat în cadrul Programului operațional Regional 2014-2020.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4361 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult