Categorized | Oradea

Lucrările de amenajare a malului stâng al Crișului Repede, avansează rapid!

45% din lucrările de pe malul stâng al Crișului Repede, lângă Primăria Oradea, au fost deja finalizate. Trotuarul urmează să fie pavat cu dale de porfir, să se amplaseze o balustradă metalică, stâlpi de iluminat și jardiniere, întreg ansamblul fiind recompus pe baza proiectului original din 1910, aparținând arhitectului Vago Laszlo.

Constructorul a început luni, 9 septembrie, decopertarea trotuarului pe zona cuprinsă între podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă, în cadrul lucrării de amenajare a malului stâng al Crișului Repede în zona dintre Podul Sfântul Ladislau și Podul Centenarului. Trotuarul urmează să fie pavat cu dale de porfir. Lucrările pe această porțiune vor continua cu amplasarea balustradei metalice, a stâlpilor de iluminat și a jardinierelor, întreg ansamblul fiind recompus pe baza proiectului original din 1910, aparținând arhitectului Vago Laszlo.

Organizarea de șantier a început pe 2 aprilie 2019, până în prezent fiind montate trepte din granit auriu pe toată zona de promenadă (zona istorică), blocuri din granit auriu pe toată zona istorică cuprinsă între Podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă.

S-au mai executat lucrări de turnare beton la scările de acces nr. 3, nr. 6 și nr. 7, pe zona cuprinsă între podul Centenarului și zona istorică s-au montat borduri din granit, s-a început decopertarea asfaltului pe porțiunea zonei istorice, cuprinsă între podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă,

între Podul Centenarului și zona istorică s-au executat fundațiile pentru stâlpii de iluminat și traseele de alimentare electrică a stâlpilor, iar pe porțiunea cuprinsă între podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă s-au executat traseele de alimentare electrică a stâlpilor de iluminat.

Stadiul fizic al execuției lucrărilor este de aproximativ 45%. Lucrările sunt efectuate de asocierea de firme SC Gavella COM SRL, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile, SC Proconsolutions SRL și SC Iriconstruct SRL.

Durata contractului de execuție este de 12 luni, valoarea totală fiind de aproape 9,8 milioane lei (fără TVA). Contribuția Primăriei este de 2%.

Intitulat „Creșterea mobilității urbane pietonale și ciclistice pe malul stâng al Crișului Repede în municipiul Oradea” proiectul este finanțat în cadrul Programului operațional Regional 2014-2020.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult