Categorized | Oradea

Concurs anulat la Aeroportul Oradea

Consiliul de Administrație (CA) al Aeroportului Internațional Oradea, la recomandarea conducerii Consiliului Județean Bihor, a decis vineri, 27 septembrie 2019, anularea concursului pentru selectarea unui nou director, după ce toată lumea se scandalizase la aflarea veștii că, un fost membru al CA, total lipsit de experiență, ar putea să conducă aeroportul.

Aeroportul Internațional Oradea mai are de așteptat până să aibă un nou director plin. Șeful Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Oradea, Bimbó-Szuhai Tibor, a ținut vineri, 27 septembrie 2019, o conferință de presă în care a prezentat șirul evenimenteleor din ultima perioadă în ceea ce privește soarta aeroportului, după selectarea concurenților pentru șefia unității.

Bimbó a spus că în urma unui control al unei comisii a forului tutelar al aeroportului, Consiliul Județean Bihor, i s-a recomandat să anuleze concursul pentru șefia aeroportului, întrucât, la mijloc ar exista un viciu de procedură.

„Noi am încercat să selectăm concurenții folosind exemplele de la celelalte aeroporturi, unde Consiliul de Administrație a decis procedura referitoare la scrisoarea de intenție. Comisia a susținut că de scrisoarea de intenție trebuia să se ocupe forul tutelar al Aeroportului, Consiliul Județean. Prin urmare, ni s-a recomandat să anulăm concursul, lucru pe care îl fom face”

a spus Bimbó.

O oră mai târziu, într-o conferință de presă organizată la Consiliul Județean Bihor, președintele Pásztor Sándor, a confirmat informația, subliniind că suspendarea concursului s-a făcut în urma unui răspuns primit de la Ministerul Finanțelor.

Concursul pentru șefia aeroportului a fost un eșec din cauza numărului mic de candidați prezentați. În final, pe lista scurtă rămăsese doar Cristina Antik, membră în Consiliul de Administraţie al Aeroportului, din partea UDMR.

Situația a pus pe jar opinia publică, primarul Ilie Bolojan acuzând conducerea Consiliului Judeţean de „iresponsabilitate” şi de „premeditare” iar PNL cerând demisia întregului Consiliu de Administrație.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult