Categorized | Oradea

Circulația în girația de la Biserica Emanuel, semaforizată!

Veste bună pentru șoferi. În sensul giratoriu de la intersecția B-dului Decebal cu strada Primăriei – Calea Aradului se vor pune în funcțiune, din 8 octombrie, semafoare atât pentru vehicule cât și pentru pietoni.

În ceea ce privește semafoarele, în momentul în care se va apropia un tramvai, indiferent de direcția din care vine, senzorii speciali montați vor detecta apropierea, iar semaforul va da prioritate exclusivă tramvaiului.

Șoferii auto sunt rugați să respecte marcajele rutiere din capătul străzii Primăriei și să nu circule pe banda a doua, care este rezervată tramvaiului.

Când în intersecție nu este nici un tramvai, semafoarele vor da, alternativ, prioritate pietonilor și mașinilor.

Semafoarele au fost montate în primăvară cu scopul de a fluidiza circulația prin intersecție, în condițiile în care linia de tramvai a fost prelungită în așa fel încât tramvaiele să poată vira de pe bulevardul Decebal înspre Calea Aradului.

Lucrarea face parte din proiectul de extindere a liniei de tramvai de-a lungul pârâului Peţa, începând din Calea Aradului până în cartierul Nufărul, la statuia D. Cantemir. Proiectul de extindere se realizează din fonduri europene cu o valoare de 48 milioane lei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult