Categorized | Anchetă/Poliţie

Bihoreni cu fumuri. Prinși în flagrant la cules de… canabis!

Polițiștii de combatere a criminalității organizate împreună cu procurorii DIICOT din Oradea au destructurat o rețea de criminalitate organizată specializată în trafic de droguri de risc, reușind să prindă în flagrant doi bărbați și o femeie, în timp ce recoltau muguri și inflorescențe de cannabis, dintr-o cultură amenajată într-un solariu. Au fost confiscate peste 160 de kilograme de cannabis.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antridrog și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea au surprins în flagrant, în localitatea Băleni, doi bărbați, de 45, respectiv 48 de ani, din Oradea și Băleni și o femeie, de 45 de ani, tot din Băleni, în timp ce recoltau muguri și inflorescențe de cannabis, dintr-o cultură amenajată într-un solariu.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în cursul anului, ar fi cultivat plante de cannabis outdoor. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate pe 11 octombrie, pentru documentarea și probarea activității infracționale a celor trei persoane, la domiciliul bărbatului de 48 de ani, a fost descoperită o cultură outdoor de cannabis, fiind recoltate 12 plante de cannabis ajunse la maturitate, rezultând o masă brută totală de aproape 150 de kilograme.

În aceeași locație, într-o cameră a imobilului, a fost descoperit un laborator indoor de uscare a mugurilor și inflorescenței de cannabis, în care au fost găsite 9 kilograme de cannabis uscat, iar într-o altă încăpere au fost găsite alte 10 pungi vidate, cu muguri și inflorescențe de cannabis uscat, care cântăreau aproape 2,2 kilograme, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor.

Din aceeași locație au fost ridicate instalații și aparatură folosită pentru întreținerea culturii de cannabis, uscarea plantelor și ambalarea acestora în vederea comercializării, respectiv îngrășăminte, ventilatoare, un dispozitiv de separare a mugurilor de cannabis de plantă și alte bunuri și obiecte folosite în cultivarea și uscarea plantelor de cannabis.

Pe 11 octombrie, procurorii DIICOT Oradea au dispus reținerea celor trei persoane pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor iar sâmbătă, 12 octombrie, aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

De asemenea, față de femeia de 45 de ani, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult