Categorized | Naţional

Oradea e „zero” în ochii guvernului PSD!

Ultimul tun dat bugetului național de defunctul guvern condus de Viorica Dăncilă este cea mai clară dovadă că executivul trebuia trimis de mult timp acasă. La ultima împărțire a banilor făcută luni de Teodorovici, Oradea, Brașov și Cluj-Napoca, orașe conduse de primari liberali, au primit ZERO lei, în timp ce orașe cu primării PSD, cum sunt Galați, Craiova sau Bacău au primit sume amețitoare.

Cifrele nu mint. Un document făcut public de G4media.ro, arată modul discreționar în care Eugen Teodorovici a împărțit banii promiși de Guvern înainte de moțiunea de cenzură. Orașele importante din centru și din Vest, cu excepția Timișoarei, au fost lăsate pe dinafară sau au primit sume ridicole.

Au primit ZERO lei Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc și Sibiu și sume ridicole Arad – 1,7 milioane lei și Satu Mare – 2,5 milioane lei.

La polul opus, orașele conduse de primari PSD au fost avantajate: Bacău: 29 milioane lei, Galați: 46 milioane lei, Craiova: 32 milioane lei, Târgoviște: 25 milioane lei, Focșani: 21 milioane lei, Voluntari: 10 milioane lei, Bistrița: 10 milioane lei, Botoșani: 12 milioane lei, Brăila: 20 milioane lei, Giurgiu: 12 milioane lei, Baia Mare: 23 milioane lei și Tulcea: 15 milioane de lei.

Deși au fost și orașe conduse de edili liberali care au primit fonduri (Timișoara – 28 de milioane e lei, Târgu Mureș – 24 de milioane de lei, Ploiești – 23 de milioane de lei), un calcul simplu arată că grosul banilor, peste 65% au fost împărțiți Unităților Administrative Tereitoriale conduse de PSD-iști.

Hotărârea de guvern pentru repartizarea către unitățile administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA a fost aprobată luni, 14 octombrie 2019.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult