Categorized | Eveniment

Fără libertate financiară nu există libertate editorială. Puteți cumpăra reclamă pe OradeaPress prin presshubmarket.ro

Poate părea un clișeu dar libertatea editorială a presei nu poate exista fără o libertate financiară. E ușor să ceri obiectivitate, echidistanță, documentare, profesionalism, să ceri presă fără titluri exagerate sau mincinoase, dar este mai greu să ajuți ca acest lucru să se întâmple. Asta încearcă să facă Freedom House România prin intermediul presshubmarket.ro și asta puteți face toți cei care doriți asta, cumpărând reclamă pe site-urile sau în publicațiile pe care le citiți.

Pe lângă susținerea celor care vă livrează informații relevante, apariția magazinului rezolvă o problemă etică importantă: aceea a independenței media. E greu să fii echidistant și obiectiv când depinzi de reclamă și, din păcate, am văzut cu toții sute de publicații care au murit pentru că au încercat să meargă pe o anumită linie sau care s-au compromis și au devenit irelevante. Presshubmarket.ro rezolvă această problemă furnizând reclamă pentru spațiul anume destinat, fără a afecta politica editorială a site-ului.

Oradea Press există pe piață de mai bine de un deceniu, în ciuda dificultăților financiare și editoriale pe care le-a avut, timp în care publicații importante, cu bugete mari, cu oameni potenți în spate au dispărut. Linia editorială a rămas aceeași din 2009 și până astăzi în ciuda dificultăților întâmpinate și va rămâne aceeași chiar dacă va fi ca această poveste frumoasă, aceea de a face presă așa cum credem noi că trebuie făcută, să se sfârșească.

Până atunci însă, apariția presshubmarket.ro, este o gură de aer și vă invităm, dacă doriți acest lucru, să vă cumpărați reclamă pe oradeapress.ro folosind această platformă.

Unică în Europa de Est

Ideea unui „magazin on-line” este a Freedom House România care are și meritul de a fi întemeiat o rețea a jurnaliștilor locali intitulată PressHub.

Este, în fapt, primul magazin mass-media virtual din Europa de Est, o platformă de autofinanțare a PressHUB, rețeaua  inovatoare și independentă de presă, capabilă să crească la nivel național impactul știrilor și campaniilor de presă generate local.

„Pe rafturile online pressHUB market se vor regăsi: bannere, advertoriale, proiecte editoriale. PressHUB market se adresează atât clienților mici și mijlocii, cât și companiilor mari, ce doresc să susțină campanii de presă de amploare, cu mesaje de interes public. O altă sursă de finanțare o constituie programele de granturi naționale și internaționale în cadrul cărora am desfășurat deja campanii precum Bani Europeni sau Orașul uitat.”

a declarat Cristina Guseth,  director Freedom House România, pe 21 noiembrie 2019, dată la care, în București, a avut loc lansarea „magazinului on-line”.

La momentul lansării,  PressHUB market  este magazinul virtual pentru  27 de publicații independente din 18 județe. Deși publicațiile au audiență locală, grupul PressHUB preia știrile de interes larg, difuzându-le la nivel național. În cadrul rețelei au fost derulate deja, până în octombrie 2019, patru mari proiecte editoriale.

Echipa pressHUB a înțeles că puterea rețelei crește prin finanțare independentă.

„Ideea  mi-a venit  stând în trafic,  în drum spre  un  mall.  Mi-am dat seama care este problema majoră a publicațiilor locale. Libertatea editorială nu  poate exista fără libertatea financiară. Avem colegi, precum Carmen Dumitrescu, de la „Liber în Teleorman” sau Sebastian Oancea de la „Vrancea 24”, care s-au trezit peste noapte că la ordin politic li s-a tăiat finanțarea de publicitate. PressHub  market este o pârghie economică de care au nevoie publicațiile independente din rețeaua pressHUB”

a declarat Gabriel Baciu co-fondator al publicației independente InRoman.ro, care acoperă știri locale în județul Neamț.

Proiectul pressHUB market este realizat în parteneriat cu Tree Works, o companie specializată în crearea de prezențe online și soluții web complexe, numărând peste 200 de proiecte realizate pentru clienți români și străini.  Proiectul a fost finanțat de The Digital News Innovation Fund, parte a Google News Initiative.

Prin cele 27 de publicații membre, PressHUB market acoperă știri și campanii de presă independentă din toate regiunile țării. Rețeaua este în continuă creștere.

Freedom House România este o organizație non-profit, nepartinică, ce promovează libertatea, democrația și drepturile omului, cu renume de promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept și al bunei guvernări. FHR este unul dintre principalii promotori ai valorilor care stau la fundamentul civilizației occidentale în România.

Încă de la înființare, în 1998, Freedom House România a dezvoltat programe prin care a sprijinit jurnalismul de calitate, justiția, patrimoniul românesc, administrația publică și a fost preocupată de absorbția și corecta folosire a fondurilor UE.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult