Categorized | Politică

Klaus Iohannis câștiga alegerile în Bihor cu 66,11%

PSD a pierdut lamentabil alegerile prezidențiale și în Bihor unde candidata Viorica Dăncilă a obținut doar 33,89% din sufragii, fiind votată de 82,118 de alegători. Actualul președinte, Klaus Iohannis, a fost votat de 160.164 de bihoreni, obținând 66,11% din sufragii.

În turul doi al alegerilor prezidențiale, în Bihor s-au prezentat la urne 247.465 de alegători, adică 49,36% din numărul celor aflați pe liste. Din numărul total al celor prezenți, 33,89% (82,118) au votat-o pe Viorica Dăncilă și 66,11% (160.164) l-au votat pe Klaus Iohannis.

După votul de duminică, 24 noiembrie, primarul Ilie Bolojan a spus:

„Nu ne este totuna cine va conduce ţara noastră și în ce direcție ne vom îndrepta. Participarea la vot este una din formele de respect pentru comunitatea și ţara unde trăim, arătând că ne pasă de viitorul nostru. România europeană, modernă și prosperă se construiește și mergând la vot”.

Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a spus, la ieșirea de la urne:

„Am votat cu inima! Am votat pentru ca puterea politică să nu ajungă pe mâna unui singur om care a demonstrat că nu a făcut nimic bun pentru români!

Am votat pentru candidatul care respectă Constituția, care-și iubește țara, care crede în democrație și dreptate socială!”.

La nivel național, conform Biroului Electoral Central (BEC) care centralizase luni, 25 noiembrie, 99,67% dintre voturile pentru turul II al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis a obținut 65,88%, adică 6.437.151 din voturile valabil exprimate, iar Viorica Dăncilă 34,12%, adică 3.334.466 de voturi.

Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne este de 9.953.659, reprezentând 54,46% din numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente.

Totalul voturilor valabil exprimate este de 9.771.617, reprezentând 98,17% din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne, iar numărul total al voturilor nule este de 181.962, reprezentând 1,83% din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult