Categorized | Cultură

„Ochiul naturii”, în viziunea artistei foto Bánházi Gyöngyi

Galeria „Ștefan Vilidár István” a pregătit, pentru publicul vizitator și turiștii care se află în oraș, o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată, pe simezele galeriei din Cetate, vor fi instalate fotografiile color, realizate de artista fotograf Bánházi Gyöngyi din Marghita.

Expoziția personală „Ochiul naturii” este alcătuită din 48 de fotografii.

„Cred în armonia dintre om și natură, în creația mea această armonie mă inspiră. Sunt foarte importante pentru mine rădăcinile, tradițiile, și acest context încerc să implementez în lucrările mele. Creația pentru mine înseamnă vitalitate, nu numai o îndeletnicire, ce-mi oferă armonie sufletească și împlinire în viața de zi cu zi.

Cu fotografia, pe lângă arta plastică mă ocup mai intens în ultimii 10 ani. Fotografia este rezultatul unui moment unic capturat la fracțiuni de secundă cu ajutorul luminii, moment care nu se repetă la fel niciodată, dar privind imaginea rezultată retrăim vraja momentului. Mă pasionează toate genurile ale fotografiei artistice, dar sunt atrasă în mod deosebit de natură”

precizează artista fotograf expozant.

Vernisajul expoziției organizate sub patronajul Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, va avea loc în prezența autorului vineri, 13 decembrie, la ora 18:00, în Cetatea Medievală din Oradea (Corpul C, etajul I) la care organizatorii îi invită pe toți iubitorii artei fotografice.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele celor două Organizații fotografice din Oradea. Lucrările expuse vor fi prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vori fi susținute de către reprezentanului formației „Duo Varadiensis” Thurzó Sándor József (violă).

Artista fotograf expozant s-a născut în 28 martie 1957 lângă Șimleul-Silvaniei, la poalele Măgurii în satul Ilișua. Momentan trăiește în municipiul Marghita. Studiile le-a terminat la Baia Mare și Cluj Napoca. Liceul de Artă din Baia Mare i-a oferit o bază în modul de abordare al creației și în viziunea artistică. Pe lângă artă plastică este pasionată și de arta fotografică.

Lucrează în mai multe tehnici și îi place diversitatea și provocările în creație. Pe parcursul anilor a avut mai multe expoziții individuale și de grup. De câțiva ani ia parte cu regularitate la taberele de creație unde impresiile noi și activitatea creativă comună au ajutat-o în dezvoltarea și împlinirea activității ei artistice. În creațiile ei încearcă să surprindă atmosfera momentului, să combine impresiile din viața înconjurătoare cu trăirile sufletești. În decursul anilor a avut mai multe expoziții de grup vernisate în Oradea, Cluj Napoca, Satu Mare, Debrețin, Miskolc și Marghita.

Expoziția, organizată de Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea în  parteneriat cu Muzeul orașului Oradea – Complex Cultural, va rămâne la dispoziția turiștilor și a publicului vizitator până pe 15 ianuarie 2020, și va putea fi vizitată zilnic, între orele 08:00 – 20:00. Accesul este liber.

În acest an au fost vernisate în această galerie 18 expoziții de artă fotografică ale creatorilor din România și Ungaria.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult