Categorized | Educatie

Universitatea din Oradea pe locul 10 în România, în clasamentul SCImago

La final de an calendaristic, după ce în 2019 a reușit să mențină Gradul de încredere ridicat acordat de ARACIS, Universitatea din Oradea a urcat în clasamentul SCImago, ocupând locul 10 din cele 30 de universități de învățământ superior din România.

SCImago Institutions Rankings a dat publicității clasificarea mondială a instituțiilor de învățământ superior și de cercetare pentru anul 2019, unde Universitatea din Oradea a urcat în clasament, ocupând locul 10 din cele 30 de universități de învățământ superior din România, urcând astfel 2 poziții față de anul 2018. Din punct de vedere al centrelor universitare, Oradea ocupă un important loc 6 după București, Cluj Napoca, Timișoara, Târgu Mureș și Iași.

Evaluarea performanțelor universităților, din punct de vedere al cercetării, în clasificarea SCImago Institutions Rankings, se realizează pe baza a trei mari grupe de indicatori: cercetare, inovare și impact social. Datele sunt culese și analizate de către SCImago, nefiind raportate de către universitate.

SCImago Institutions Ranking este un clasament obiectiv, clasificarea făcându-se pe baza a 3 grupe de indicatori care reflectă caracteristicele științifice, economice și sociale ale instituțiilor. Primul se referă la cercetare și se referă la 8 indicatori, cu o pondere de 50% (totalul documentelor publicate și indexate în SCOPUS; procentul din totalul publicațiilor realizate împreună cu alte instituții; valoarea normalizată a citărilor per articol; procentul publicațiilor instituției în primele 25% cel mai bine cotate jurnale din domeniu; dispersia tematicilor științifice ale instituției; procentul producției instituției situat în cele mai citate 10% articole în respectivul domeniu; procent articole din total în care autorul principal face parte din instituție; numărul total de autori din cadrul instituției).

„Mulțumesc tuturor colegilor care fac perfomanță și contribuie la prestigiul Universității din Oradea”

a declarat rectorul Constantin Bungău.

La nivel mondial, pe baza punctajului acumulat, Universitatea din Oradea este pe locul 743, iar din cele 3.471 de universități din clasamentul SCImago, se poziționează în anul 2019, pe locul 432 (ascensiune de 140 de poziții față de 2018).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult