Categorized | Cultură

Din 10 februarie, un nou curs de artă și tehnică fotografică!

Pasionaţii de fotografie din Oradea și județul Bihor se pot înscrie la un nou curs super intensiv de fotografie din data de 10 februarie 2020. Cursul va avea o durată de două săptămâni și va fi condus de cunoscutul artist fotograf Ștefan Tóth, președintele Clubului Fotografic „Nufărul”.

Orele de curs se vor ține în  impozantul sediul al Fotoclubului, din Cetatea Medievală Oradea, Piața Emanuil Gojdu nr. 41, în zilele de lucru între orele 17.00 – 19.30.

O parte din orele teoretice vor fi ținute în sălile Muzeulului Orașului Oradea – Complex Cultural, „Colecția de Tehnică și Artă Fotografică Ștefan Tóth István”. Cursul din acest an cuprinde și mai multe noutăți, cum ar fi invitarea unor artistului fotografi Claudiu Szabó care va susține o prelegere despre aparatele de fotografiat digitale.

O altă noutate constă în faptul că doritorii din alte orașe ale județelului sau din județele limitrofe județului Bihor vor putea participa la curs la fără frecvență. Ei vor primi temele de curs pentru studiu individual, după care vor participa personal la o pregătire, respectiv la susținerea examenului.

Unul din avantajele cursului este că absolvenţii vor învăţa să „vadă” atfel faţă de cum au văzut până la înscrierea lor la acest curs. Altfel vor vedea oamenii din jurul lor, strada, peisajul, respectiv un film la televizor sau la cinema.

După însuşirea noţiunilor generale, despre istoria fotografiei, despre elemente de foto-compoziţie şi cele legate de aparatele de fotografiat clasice şi digitale, cursanţii vor participa la o deplasare de creaţie în centrul istoric al municipiului Oradea, cu aparate de fotografiat.

Deasemenea cursanţii vor avea posibilitatea să realizeze diferite portrete în cadrul studioului  Fotoclubului  şi  de a urmări respectiv a exersa mărirea fotografiilor în laboratorul Fotoclubului, cu ajutorului aparatelor de mărit clasice. În cadrul acestui curs, participanţii vor învăţa noţiuni legate de procesul negativ şi pozitiv color analog, despre diapozitive alb-negru şi color, cât şi despre creaţiile multimedia.

Tot aici vor fi dezbătute o serie de probleme ale esteticii şi creaţiei fotografice. Cursanţii vor avea deasemenea posibilitatea de a participa la mai multe jurizări ale unor colecţii de fotografii artistice, respectiv să participe la mai multe vernisaje organizate în Galeriile „Euro Foto Art” și „Ștefan Vilidár István” din Cetatea Mediveală, respectiv la Muzeul Cetății și Orașului Oradea. Înscrieri şi informaţii suplimentare pentru acest curs, se pot obţine la telefonul: 0741.212.111 sau la e-mailurile cfno.ro@gmail.com  eurofotoart@gmail.com.

În cadrul cursurilor vor fi asigurate câte 3 locuri pentru persoane defavorizate, care vor putea participa la curs în condiţii de gratuitate, în baza unei cererii şi a documentelor justificative (în raport cu numărul cursanţilor înscrişi). Elevii, studenții precum și pensionarii beneficieză de reducere din taxa de participare.

Cursul  va fi finalizat prin vernisarea  expoziţiei de examen, care urmază să aibă loc  în data de 21.02.2020 ora 18.00 în Cetatea medievală Oradea, unde vor fi prezentatele cele mai reuşite creaţii artistice, realizate în cadrul cursului şi vor fi înmânate Certificatele de absolvire (după susţinerea examenelor  de verificare a cunoştinţelor).

Absolvenții vor avea posibilitatea să  devină membrii creatori ai Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea sau ai Asociaţiei „Euro Foto Art” Oradea, unde vor putea să-şi continue preocupările în domeniul artei fotografice.

În urmă cu 44 de ani, Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea a organizat primul curs de inițiere în tehnică și artă fotografică din orașul nostru. De-a lungul anilor cursurile au fost absolvite de mii de dornici să se specializeze în tainele fotografiei artistice, tineri sau vârstnici deopotrivă.

După absolvirea cursului mai mulți dintre ei au absolvit diferite facultăți de profil sau au devenit fotoreporteri la mass-media locală și centrală sau din străinătate, fotografi profesioniști respectiv artiști fotografi consacrați. Atmosfera cursurilor au oferit participanților un cadru prietenesc și de bună dispoziție, în care toți au avut un singul țel: să învețe tainele fotografiei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult