Categorized | Sanatate

În Bihor, numărul cazurilor de gripă a ajuns la 9!

Un singur caz de gripă în luna decembrie, opt cazuri noi în ianuarie! Acesta este bilanțul primei luni din 2020, unul care ar trebui să ne pună pe gânduri. Față de sezoanele trecute, anul acesta toate cazurile au fost AH1N1.

Primul dintre cazurile confirmate joi este al unei femei de 48 de ani, din Șoimi, nevaccinată antigripal. După debutul de pe 23 ianuarie, pacienta s-a prezentat la Secția de Boli infecțioase a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea și a urmat tratament, inclusiv 5 zile cu Tamiflu. În prezent starea pacientei este ameliorată, fiind externată.

Al doilea este al unui bărbat de 50 ani, domiciliat în comuna Finiș, nevaccinat gripal, confirmat cu virus gripal AH1N1. Pacientul a fost internat la Spitalul Municipal „Ep. N. Popovici” Beiuș, din 22 până în 25 ianuarie, când a fost transferat la Spitalul Clinic Clinic Județean de Urgență Oradea – Secția ATI. Evoluția bolii este mult ameliorată, în prezent pacientul este ventilat artificial și în cursul tratamentului antiviral specific cu Tamiflu.

Al treilea caz confirmat joi, și al 7-lea din toate cele existente până acum, este al unui copil de 3 ani din Oradea, nevaccinat antigripal, confirmat cu AH1N1. Micuțul a fost internat la o secție de pediatrie a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea pe 26 ianuarie și a beneficiat de tratament antiviral cu Tamiflu. În prezent starea clinică a pacientului este bună și a fost externat.

Cazul 8 este al unui bebeluș de doar 6 săptămâni, domiciliat în Aștileu, confirmat cu AH1N1. Cazul a fost internat în noaptea de 27 spre 28 ianuarie pe Secția ATI a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, se află în tratament cu Tamiflu, starea clinică este relativ bună, dar rămâne internat.

Ultimul caz confirmat joi este al unei femei de 29 de ani, din Aștileu, nevaccinată antigripal, confirmată cu virus AH1N1 și suferind de trombocitopenie idiopatică (sub tratament cu Prednison). Cazul a fost internat în noaptea de 27 spre 28 ianuarie pe Secția boli infecțioase a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea. În prezent, se află internată și sub tratament cu Tamiflu.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult