Categorized | Actualitate, Oradea

Mai e mult până departe. Noua Sală Polivalentă realizată în proporție de 25%!

Lucrările la Sala de Sport Polivalentă din Oradea au avansat, ajungând la 25%. Aceasta va avea o capacitate de 5000 de locuri și va putea găzdui diverse competiții interne (handbal, baschet, volei) dar și evenimente internaționale, congrese, concerte, expoziţii, târguri.

Sala se realizează pe amplasamentul fostei piețe de vechituri, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Shopping, mai exact pe str. Traian Blajovici nr. 24.

Primăria Oradea a colaborat cu Compania Naţională de Investiţii pentru a demara construirea sălii. În septembrie 2016 a fost predat amplasamentul către Compania Națională de Investiții, iar în  februarie 2018 s-a semnat contractul de lucrări între Compania Națională de Investiții și asocierea Construcții Erbașu, Intergroup Engineering, Delta ACM 93 & Trameco.

Primăria Oradea va contribui cu o parte din banii necesari pentru construcția efectivă a sălii și de asemenea va suporta integral partea de conectare a sălii la ceea ce se află în jur: parcul din jurul sălii de sport, racordarea la utilități (apă, canalizare, termoficare, energie electrică), parcările aferente și drumurile de acces. Din cei 27,6 milioane de euro, Primăria Oradea va asigura 5,2 milioane euro, adică 19% din valoarea investiției.

Valoarea lucrărilor la construcția efectivă a Sălii Polivalente este, conform contractului, de puțin peste 96,4 milioane de lei, 20,5 milioane euro.

Lucrările realizate până în prezent sunt: execuția săpăturii pentru realizarea fundațiilor; cofrarea, armarea și turnarea betonului în fundații; turnarea plăcii de beton de la parter, executarea lucrărilor de cofrare în vederea turnării plăcii din beton peste etaj.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult