Fostul primar al localităţii Cefa, Sorin Ioan Roman s-a adresat printr-o interpelare parlamentară premierului Emil Boc căruia îi solicită revenirea Spitalului Clinic Militar Oradea în subordinea Ministerului Apărării.
În 2008 prin HG 1252 din 8 octombrie, publicată în Monitorul Oficial 691 din 10 octombrie 2008 se hotăra trecerea Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Avram Iancu” Oradea din subordinea Ministerului Apărării în subordinea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.
„HG-ul respectiv reglementa toate aspectele legate de transferul bunurilor mobile şi imobile însă nu s-a făcut o analiză exactă a impactului pe care acest transfer îl va avea asupra beneficiarilor de servicii medicale acordate de această unitate medicală. Acest aspect mi-a fost adus în atenţie de către membri Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă „Avram Iancu” din Oradea, o asociaţie numeroasă dat fiind faptul că la Oradea au funcţionat un mare număr de unităţi militare, a căror desfiinţare a generat un mare număr de rezervişti. Membri asociaţiei se plâng de situaţia lor medicală actuală, o problemă majoră fiind incapacitatea rezereviştilor de a-şi procura medicamentele pe care până de curând le ridicau de la Spitalul Militar din Oradea, în vreme ce acum sunt obligaţi să meargă la Cluj Napoca – locul unde sunt arondaţi rezerviştii bihoreni. Un alt fapt reclamat de asociaţia rezerviştilor se referă la politica noului administrator (MAI) faţă de cadrele medicale din Spital, existând riscul ca Spitalul Militar să-şi piardă faima de „spitalul cu medicii cei mai bine pregătiţi”. Având în vedere aspectele prezentate mai sus, reprezentanţii Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă „Avram Iancu” din Oradea cer revenirea Spitalului Clinic Militar în subordinea Ministerului Apărării, apreciind că acest lucru reprezintă o intrare în normalitate, dacă avem în vedere faptul că în judeţul Bihor funcţionază două centre de pregătire a militarilor NATO (Oradea respectiv Stâna de Vale). Sublineiez că schimbarea Ministerului care administrează spitalul nu reprezintă un efort bugetar suplimentar singurul lucru impus fiind redirecţionarea fondurilor de la un minister la altul”
susţine în interpelare deputatul Sorin Ioan Roman care doreşte răspuns în scris.
Ar fi bine sa revina la MApN , dar nu mai este armata in Oradea.
Ce au facut cei de la MAI este groaznic.
Toata coruptia din societate , este prezenta in acest spital.
Unde este profesionalismul, cinstea si onestitaea care era in
acest spital odinioara ?