După succesul înregistrat de cea de-a cincea premieră, „Uciderea lui Gonzago”, trupa „Iosif Vulcan” pregăteşte un alt spectacolm de renume, „Copilul acesta” de Joël Pommerat.
Din distribuţie vor face parte îndrăgiţii actori: Ioana Dragoş Gajdo, Anca Sigmirean, Mihaela Gherdan, Suzana Macovei, Corina Cernea, Petre Ghimbăşan, Daniel Vulcu şi Sorin Ionescu. Scenografia este semnată de Vioara Bara, premiera urmând să aibă loc în a doua jumătatea a lunii aprilie.
Inspirată din interviuri reale, piesa „Copilul acesta” înfăţişează, în zece scenete de sine stătătoare, profunzimea şi complexitatea relaţiilor dintre părinţi şi copii, dificultatea nebănuită pe care aceştia o au în a-şi vorbi şi a se înţelege unii pe alţii. O suită de discuţii chinuite, sincopate sau violente alternează cu monologuri care nu reuşesc să devină dialog. Pentru toate personajele, fie ele dure sau fragile, copii sau adulţi, idealul de fericire pare imposibil de atins. Apreciindu-şi propria creaţie, Joël Pommerat afirmă într-un interviu: „Ceea ce este tragic în această piesă este sublimarea suferinţei. Personajele nu ne cer să le deplângem soarta. Am încercat să evit grilele moralităţii care pot fi invocate în aceste poveşti de maternitate, de dragoste şi de abandon. Sunt figuri care mă interesează, sunt spectaculare. Ele demonstrează că este posibil că vorbeşti cu demnitate despre fiinţa umană.”
Regizorul Vlad Massaci este adeptul conceptului „artă de amorul artei“
Regizorul piesei, Vlad Massaci a absolvit în 1993 Facultatea de Limbi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti, iar în 1998 Academia de Teatru şi Film, Bucureşti (specializarea regie de teatru), clasa prof. Cătălina Buzoianu.
A montat spectacole atât independent, cât şi ca regizor permanent la teatrele din Piatra-Neamţ, Leipzig (Germania) şi la Teatrul de Comedie. A realizat, timp de doi ani, spectacole de teatru-sport la Centrul Cultural European Bucureşti.
Spectacolele sale au fost prezentate la festivaluri de înaltă ţinută, atât în ţară (Festivalul de la Piatra Neamţ, Festivalul Naţional „I.L. Caragiale”), cât şi peste hotare (Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru – Caracas, Venezuela). În paralel cu bogata activitate regizorală, Vlad Massaci a fost angajat, între 2003 şi 2006, ca profesor asociat la UNATC Bucureşti. Adoră să lucreze pe cont propriu, pentru că asta înseamnă „artă de amorul artei“. A montat spectacole atât independent, cât şi ca regizor permanent la unele teatre. Întâi în Piatra-Neamţ, apoi la Teatrul din Leipzig, în Germania, şi la Teatrul de Comedie, în 2003. Spectacolele lui reuşesc, cu mijloace simple şi puţine, să fie foarte intense. În ele actorii nu se agită, nu fac mult zgomot. Conflictul rămâne în interior şi mai credibil în ochii publicului. Astfel, regizorul reuşeşte să-i pună pe actori în valoare şi să nu fie el în centrul atenţiei. Pentru toate acestea a fost apreciat încă de la început. În 1998 a primit Premiul pentru debut, cu piesa „Trei femei înalte“, la Gala Criticilor. Pentru acelaşi spectacol, a fost nominalizat pentru debut la Gala Premiilor UNITER în 1998.