Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea în calitate de coordonator inter-regional anunţă demararea activităţilor de instruire gratuită aferente Modulului II al proiectului „Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei”.
Parteneri în cadrul proiectului sunt Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea de Nord Baia Mare, Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa, Fundaţia „Academia Comercială Satu Mare” şi Societatea Ştiinţifică de Management din România. Proiectul în valoare de 12.500.104 lei, este finanţat din Fondul Social European „Investeşte în oameni!” şi presupune activităţi de instruire pentru femeile antreprenori. La aceste activităţi de instruire, în Centrele locale AntrES din judeţul Bihor: Aleşd, Beiuş, Marghita, Salonta, participă gratuit un număr total de 96 persoane – 24 femei manager (câte 6 persoane în fiecare Centru Local) şi 72 femei care doresc să-şi iniţieze propria afacere (câte 18 persoane în fiecare Centru Local).
„Cursurile Şcolii Antreprenoriale pentru femei se bazează pe un suport de curs original şi inovator, disponibil atât în format clasic (tipărit), cât şi în format e-learning, precum şi pe diagnozele economice ale judeţelor din aria de implementare a proiectului, concepute special în cadrul acestui proiect de un colectiv format din experţi şi cadre didactice cu experienţă recunoscută în domeniul antreprenoriatului din universităţile partenere. În perioada ianuarie – martie 2010, cursantele din cele două grupuri țintă, au parcurs activitățile de instruire aferente Modulului I – Iniţierea afacerii, iar în prezent au fost demarate activităţi de instruire aferente Modului II – Dezvoltarea afacerii, activităţi de instruire care se vor desfăşura în perioada aprilie – iunie 2010. La finalul activităţilor de instruire, va avea loc evaluarea prin concursul „Planul meu de afaceri”, premiile constând în sume minim necesare înfiinţării efective a unei firme pentru punerea în aplicare a ideilor de afaceri propuse. Astfel, în cadrul acestui proiect, cursantele vor fi nu doar instruite, ci şi sprijinite să-şi dezvolte afacerea existentă sau să-şi transforme ideile de afaceri în acţiuni concrete sau în concordanţă cu oportunităţile de antreprenoriat existente pe plan regional şi local”
se precizează într-un comunicat semnat de managerul de proiect, profesorul universitar Anca Dodescu.