Ultimele ştiri care au ajuns în presă cu privire la OTL vorbeau despre creşterea preţurilor la bilete şi abonamente. Că este motivat sau nu, asta e o altă discuţie, dar ce te faci când, deşi plăteşti mai mult, nu mai ai nicio siguranţă, nu că ajungi la timp folosind tramvaiul, ci că mai ajungi la destinaţie. Asta pentru că vatmanul, în loc să se ocupe de siguranţa celor peste 100 de călători, vorbeşte la telefon.
Joi, în drum spre o conferinţă de presă, reporterul Oradea Press a avut, din nou, (spunem din nou pentru că în arhivă mai avem o fotografie aproape identică) surpriza să constate că vatmanul, deşi era o oră cât se poate de aglomerată, avea program de vorbit la telefon. Şi când spunem vorbit, nu ne referim la 2-3 cuvinte. Vatmanul cu pricina a povestit la telefon de la staţia Dimitrie Cantemir până la magazinul Crişul (cel puţin, pentru că atunci când reporterul a coborât, vatmanul încă mai vorbea la telefon).
În acest timp, tramvaiul a trecut prin patru interesecţii semaforizate a oprit în 7 staţii şi din el au urcat şi coborât aproximativ o sută de oameni (la ora 9:00 de obicei, mijloacele de transport în comun sunt destul de aglomerate). Am cerut şi un punct de vedere oficial al celor de la OTL cu privire la incident.
„Pe linie externă, poliţia ar trebui să acţioneze în aceste situaţii. Noi luăm măsuri pe linie internă atunci când avem suficient de multe dovezi, dar, în general, aceste situaţii sunt rare. Le putem număra pe degetele unei singure mâini. De obicei, la prima abatere se dă o sancţiune scrisă iar dacă vatmanul nu se conformează se trece şi la sancţiuni mai drastice”
a explicat Carmen Tocuţ de la OTL RA.
Este greu de crezut că noi, cei de la Oradea Press, nimerim mereu vatmani care vorbesc la telefon şi că, în rest, ei sunt cu toţii disciplinaţi. Solicităm OTL să ia măsurile care se impun pentru că altfel, în loc să plătim bilete sau abonamente spre locurile care ne interesează în Oraş le vom plăti spre cimitire.