În cadrul conferinţei de presă a Administraţiei Imobiliare Oradea, susţinută joi 10.06.2010 de Mihaela Alexandru, consilier pe probleme educative la Orăşelul Copiilor a fost prezentat bilanţul proiectului filantropic „Din inimă de copil”. Proiectul a fost iniţiat de Administraţia Imobiliară Oradea şi au aderat la el 17 unităţi de învăţământ din municipiu şi din Zona Metropolitană. Scopul acestui proiect îl constituie stimularea simţului răspunderii sociale şi a laturii caritabile a elevilor în vederea sprijinirii unor copii cu nevoi speciale.
În cadrul proiectului, AIO a asigurat şcolilor materiale de creaţie, elevii au realizat diverse lucrări artistice pe care le-au vândut apoi în cadrul unor expoziţii cu vânzare organizate în unităţile de învăţământ şi la Orăşelul Copiilor. Prima etapă a proiectului s-a finalizat pe 1 Iunie, dată până la care a fost adunată suma de 18.000 de lei, din care 15.890 lei în urma expoziţiilor cu vânzare, iar 2.110 lei prin tombola caritabilă desfăşurată la Orăşelul Copiilor la 1 Iunie. O sumă record a fost obţinută de Şcoala „Andrei Mureşanu”, care a reuşit să se mobilizeze în mod excepţional şi să adune 4.084 lei, pentru a-l ajuta pe unul dintre elevii şcolii, Ilisie George.
„Banii vor fi repartizaţi unor copii cu nevoi speciale. Cei ajutaţi au fost propuşi de unităţile şcolare şi au fost aleşi de o comisie formată din 19 membri. Doresc să mulţumesc tuturor participanţilor la acest proiect. Prezenţa colaboratorilor şi suma strânsă în urma primei etape este cu mult peste aşteptările noastre”
a declarat Mihaela Alexandru.
Toţi banii au fost predaţi la Orăşelul Copiilor pe bază de proces verbal de predare-primire, sub semnătura a 19 membri din Comisia de selecţie a beneficiarilor proiectului (17 de la şcoli şi 2 de la AIO).
„Beneficiarii primei etape a proiectului au fost selectaţi de membrii comisiei din rândul cazurilor medicale şi sociale înaintate de către unităţile de învăţământ, în ordinea importanţei şi urgenţei fiecărei situaţii.
1. Primul clasat este Boroş Alexandru Robert, de 12 ani, din satul Ciutelec – comuna Tăuteu. El are piciorul stâng amputat de la genunchi în jos, ca urmare a unei muşcături de cal. Robert are nevoie de o proteză de gambă modulară, în valoare de aproximativ 10.500 lei. Din această sumă, 2.417 lei sunt asiguraţi de CAS, diferenţa de aproximativ 8.100 lei urmând să fie acoperită din banii de la proiect.
2. Al doilea clasat pe lista de priorităţi este Ilisie George, care suferă de o deficienţă de vedere rară şi gravă: aniridie congenitală. George are 9 ani şi este elev la Şcoala „Andrei Mureşanu” din Oradea, este foarte talentat şi sârguincios. El are nevoie de un aparat electronic care măreşte imaginile (ca o lupă), recomandat de Centrul de Asistenţă în Domeniul Tehnologiei de Acces pentru Persoanele cu Deficienţă de Vedere. Aparatul se numeşte ONIX Deskset, este produs de firma Altix din Polonia şi costă 2234 euro, plus taxe de transport Polonia – România. Aparatul va fi achiziţionat din banii obţinuţi în cadrul proiectului.
3. Mara Daniel Petru are 11 ani, este din Cihei şi suferă de tetrapareză spastică. Pentru el, firma Bene Internaţional asigură, prin intermediul proiectului „Din inimă de copil”, un laptop.
4. Horvath Helga are 14 ani, este elevă la Liceul German „Friederich Schiller” şi suferă de hipoacuzie. Ea va primi din partea firmei Bene Internaţional un computer.
5. Ungvari Csilla are 16 ani, este elevă la Şcoala cu clasele I-VIII „Lucreţia Suciu”. Provine dintr-o familie monoparentală şi locuieşte cu tatăl ei pensionar. Pentru ea, firma Bene Internaţional va asigura un computer”
se precizează într-un comunicat remis de Primăria municipiului Oradea.