Viceprimarul municipiului Oradea, Biró Rozália a prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, câteva date cu privire la noul complex de agrement care va fi creat în următorii ani. Proiectul a fost deja acceptat de către cei de la ADR Nord-Vest urmând să primească o asistenţă financiară nerambursabilă de 6.980.129 Euro.
În data de 23.11.2009, Primăria municipiului Oradea, prin Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională a depus la Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest proiectul cu titlul „Dezvoltarea turismului de agrement prin crearea Complexului Wellness Termal “Nymphaea” Oradea” spre finanţare prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR), Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice. În urma acestui proiect, municipiul Oradea urmează să primească o asistenţă financiară nerambursabilă de 6.980.129 Euro.
În urma finalizării procesului de evaluare tehnică şi financiară, proiectul a fost declarat acceptat şi va trece în etapa precontractuală de verificare a Proiectului Tehnic.
„Este cel mai marea proiect de acest fel din vestul României şi sperăm că, după ce acest proiect se va realiza, orădenii nu vor mai merge până la Debrecen pentru a se simţi bine”
a declarat viceprimarul municipiului Oradea, Biró Rozália.
La această dată, proiectul tehnic este în elaborare, urmând să fie depus spre verificare în data de 24.09.2010.
Şase bazine cu apă şi un complex comercial
Sintetic, proiectul de realizare a Complexului va avea următoarele componente:
1. Complexul multifuncţional şi bazine acoperite – complex destinat agrementului şi alcătuit din două corpuri astfel:
– Clădire multifuncţională: spa, fitness, zonă de bowling, vestiare şi birouri
– Suprafaţa construită la sol a complexului multifuncţional este de 1402.88 mp
– Zona bazinelor acoperite, însumând o suprafaţă construită la sol de 6395.58 mp, este de asemenea împărţită în 3 zone:
– Zona Family şi Copii
– Zona Relax
– Zona Aventura (10 aqua tobogane)
2. Complex comercial – este destinat publicului de agrement, conţine spaţii comerciale şi de alimentaţie publică.
Suprafaţa construită la sol este de 981.37 mp.
3. Bazine agrement exterioare
– Bazin nr 1 cu valuri – amplasat în axul construcţiei comerciale, cu suprafaţa luciului de apa de 370 mp şi un volum de apă de 425 mc
– Bazin ştrand 2 – amplasat în imediata vecinătate a bazinului cu valuri, cu suprafaţa luciului de apă de 806 mp şi un volum de apă de 888 mc; bazinul înglobează staţia de pompare de formă circulară cu diametrul de 10.5 m
– Bazin ştrand 3 – poziţionat adiacent bazinului ştrand 2, are o suprafaţă a luciului de apă de 447 mp şi un volum de apă de 560 mc; bazinul înglobează un bazin de formă circulară cu funcţiunea de bazin jacuzzi, în jurul căruia se realizează un canal de viteză, realizat prin punerea în mişcare a apei cu ajutorul instalaţiilor fixate în peretele de formă curbă;
– Bazin nr. 4 – este poziţionat în plan adiacent tunelului tehnic şi este compartimentat într-un bazin de înot cu o lungime de 33 m şi în două bazine pentru tobogane cu jet de apă;
Suprafaţa bazinului de înot este 612 mp, iar volumul de apă este de 1242 mc
Suprafaţa bazinelor pentru tobogane este 329 mp, iar volumul de apă este de 329 mc
– Bazin nr. 5 cu apă pentru copii – acest bazin are o formă circulară în plan, fiind compartimentat în 2 sectoare aferente grupelor de vârstă 1-3 ani, respectiv 3-7 ani, cu înălţimi diferite a apei în bazine, corespunzător celor două categorii de vârstă. Amenajările exterioare acestui bazin sunt asemenea amprentei la sol a cetăţii Oradea.
– Bazin nr. 6 de sărituri – acesta este amplasat în partea de Est a terenului, în imediata vecinătate a bazinelor acoperite. Are o formă rectangulară în plan, având suprafaţa luciului de apă de 375 mp.
Se vor amenaja terenuri pentru mai multe sporturi
4. Amenajări exterioare
Pe terenul în suprafaţă de 78.904,67 există corpuri de proprietate cu funcţiunea de nataţie. Terenul va suporta următoarele amenajări exterioare:
Accesul în incinta (auto şi pietonal) se realizează separat pentru cele 3 zone (zona bazinului olimpic, zona bazinului acoperit şi zona de bazine de agrement, complex comercial, complex multifuncţional şi bazine acoperite) în câte un punct, toate din Str. Ştrandului:
– un acces este destinat strict bazinului olimpic
– al doilea acces este destinat bazinului acoperit care este folosit ca bazin de antrenament şi pentru practicarea cursurilor de înot – număr de parcări asigurate : 27
– al treilea acces în incintă este destinat publicului pentru agrement, utilizator al complexului, beneficiind de 211 de locuri de parcare autoturisme şi 2 locuri de parcare autocare
Principalele obiective exterioare de agrement sunt împărţite astfel:
– zone de plajă, distribuite pe majoritatea spaţiilor exterioare: pe iarbă, pe lemn, pe nisip, pe pietriş şi pe rocă
Aleile pietonale aferente zonelor de plajă, sunt realizate din diferite materiale, în funcţie de tipul de plajă : lemn, dale de piatră şi asfalt
– zone cu pavilioane pentru şah, table şi rummy.
– locuri de joacă pentru copii – amenajate pe suport de nisip; Acestea vor fi împărţite pe categorii de vârstă, fiind dotate cu jucării adecvate. De asemenea în imediata apropiere a acestor zone se amenajează locuri de odihnă pentru însoţitorii copiilor.
– zone de sport în aer liber :
– 1 teren de baschet dotat cu nocturnă şi gradene, capacitate 60 de persoane
– 2 terenuri de volei pe nisip cu gradene, capacitate 25 de persoane pentru fiecare teren
– 3 alveole pentru tenis de mase, fiecare cu câte o masă de joc şi 2 băncuţe
– zona de alpinarium, amenajată pe zona de rocă, conţine versanţi de diferite înălţimi şi niveluri de dificultate. Zona conţine şi o cascadă care se varsă de pe o zonă înaltă într-un pârâu artificial cu circuit închis.
– ponton pentru heliocură; în apropiere se găseşte o construcţie cu grupuri sanitare, depozite şi diferite spaţii destinate pontonului.
– lazy river descoperit – are o adâncime de 1.2 m; dispune de o zonă de procurare colaci de înot şi înconjoară o grădină
– zone de duşuri – amplasate în apropierea bazinelor
Spaţiile verzi: se vor face plantaţii de gazon şi de arbori, pe o suprafaţă de 28934.38 mp.
cand se termina de construit in oradea???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Hmmm, e luna mai 2012, nu mai este mult pana in decembrie, cand expira termenul stabilit! :-)))) Nu se vede nicio miscare pe la strand…
Hai sa fim seriosi…