În ultima perioadă, din conflictul penibil care se iscase între PSD şi PDL cei care căştigau lejer erau liberalii. Vinovaţi, la fel ca predecesorii lor, pentru situaţia dezastruoasă în care se află astăzi România, peneliştii ieşiseră bine mai ales din „aventurile” de ultim moment din Parlamentul României, acolo unde „imberbul” Ponta se răţoise la Anastase, „fototapeta” care fusese prinsă pe camere furând voturi. Întrebaţi, chiar de cei de la Realitatea, ce părere au cu privire la înţelegerea dintre Ponta şi pedelişti, cea legată de voturile pentru legea pensiilor, liberalii s-au scos foarte elegant din situaţie, explicând că, este problema lui Ponta şi el ar trebui întrebat dacă i-a trădat sau nu pe pensionari. Aşa cum ne-au obişnuit, atunci când le merge mai bine, trebuie să apară unul care să dea cu „bâta în baltă”. De data asta a fost rândul lui Ghişe care prin legea aceea stupidă a presei a stricat tot ce construiseră bun, în ultima perioadă, liberalii. L-am văzut apoi pe Ioan Ghişe, la o conferinţă de presă, transpirând mai mult decât vorbind, semn că, iniţiativa legislativă a fostului turnător al securităţii, nu a fost tocmai bine primită nici măcar de colegii lui de partid. Ce conţine legea cu ajutorul căreia el vrea să pună „ordine” în presa românească nici nu merită să discutăm pentru că au făcut-o în foarte multe materiale colegii mei din presa centrală. Ce rămâne însă de neînţeles, este cum merg lucrurile în partidul imaculatului Crin Antonescu.
Avem două situaţii, ambele la fel de grave. Dacă de o asemenea lege au ştiut toţi liberalii şi au fost de acord cu ea, este cât se poate de grav şi ar trebui ca românii să îşi reconsidere poziţia faţă de ce cred ei că înţeleg liberalii prin noţiunea de libertate, în general. Dacă nu au ştiut de ea şi, fostul primar şi deputat de Braşov, s-a apucat să scrie de le sine legi, atunci este îngrijorător că într-un partid care vrea să salveze România facând Guverne în umbră, nu ştie dreapta ce face stânga şi invers.
Putem totuşi înţelege intenţiile şi dorinţa „acerbă” de a pune pumnul în gura presei, atunci când vine din partea unui fost comunist. Probabil că domnul Ghişe s-ar întoarce cu bucurie pe vremea în care exista doar „Scânteia” şi două programe TV pe zi iar jurnaliştii care avea curajul să scrie altfel decât cum voiau cei de teapa lui (astăzi parlamentari, ieri şefi PCR) erau trimişi la Jilava sau „recomandaţi” pentru muncă silnică la canal. Dar, oare, asta şi-ar dori şi liberalii în frunte cu Crin Antonescu? Dacă nu, atunci ar trebui să ia măsuri!