Discuţiile pe care le-au purtat reprezentanţii municipalităţii cu conducerile spitalelor din Oradea privind eficientizarea acestora par a fi prins contur. Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie a luat în ultimele două săptămâni, mai multe măsuri pentru eficientizarea utilizării spaţiului în Maternitatea Oradea.
Astfel, a fost redus spaţiul farmaciei situată la parterul clădirii principale cu aproximativ 600 de metri pătraţi. Reducerea spaţiului destinat farmaciei de la aproximativ 1500 de metri pătraţi la mai puţin de 1000 de metri pătraţi a făcut posibilă crearea căilor de acces către Serviciul de Radiologie şi către ambulator. Tot în spaţiul dislocat s-au creat 4 vestiare destinate medicilor, fiecare fiind dotat cu grup sanitar propriu, dar şi o sala de conferinţe destinată cursurilor de perfecţionare.
Tot la parterul clădirii principale, la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut s-a deschis un şantier de lucru pentru reabilitarea ambulatorului, în acest moment lucrările fiind finalizate în proporţie de 30%, urmând să fie finalizate în totalitate până la sfârşitul acestui an.
„O altă măsură luată de conducerea maternităţii a fost reducerea cu 2/3 a spaţiului destinat spălătoriei de la etajul I a spitalului. În acest moment, spaţiul este în curs de amenajare, urmând să se construiască 7 vestiare, care vor deservi celor 257 de asistente, infiermiere şi îngrijitoare, respectiv personalului mediu al spitalului”
a spus Gavril Grebenişan, directorul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie .
Vestiarele vor fi dotate cu grupuri sanitare şi cabine de duş şi vor fi amenajate astfel încât fiecare asistentă să aibă un dulap, compartimentat pentru hainele de stradă şi hainele de spital, aşa cum cer normele europene. Actualmente, vestiarele personalului medical se găsesc la subsolul spitalului într-un spaţiu impropriu în care nu există dotări igenico-sanitare corespunzătoare.
Totodată, conducerea maternităţii are un proiect pentru reabilitarea etajului I şi a etajului II – parţial (deoarece o parte a etajului II este deja reabilitată). Acest proiect urmează să fie finanţat prin fonduri de la Banca Mondială şi o cofinanţare din partea Ministerului Sănătăţii. Momentan, proiectul este depus la la instituţiile abilitate în vederea obţinerii avizelor necesare demarării execuţiei.