În cadrul conferinţei de presă de azi, 3 februarie 2011, reprezentanţii Direcţiei Economice, respectiv directorul executiv Eduard Florea şi directorul executiv adjunct Tănase Miculescu au prezentat modul de administrare al creanţelor fiscale în anul 2010.
Reprezentanţii Direcţiei Economice au prezentat atât locul veniturilor fiscale în bugetul local, situaţia numărului de contribuabili de la finele anului trecut, evoluţia masei impozabile, activitatea de executare silită şi inspecţie fiscală cât şi volumul încasărilor pe categorii de mijloace de încasare.
„S-a observat o creştere a bunurilor impozabile, mai puţin în cazul mijloacelor de transport, unde înregistrăm o diminuare a acestora în evidenţele fiscale, datorită amplorii pe care au avut-o programele de recuperare a maşinilor vechi, dar şi datorită înstrăinării autoturismelor.
În ceea ce priveşte evoluţia debitelor, se remarcă o descreştere a acestora în anul 2010, datorată în special intensificării activităţii de executare silită. Din analize făcute, se observă o creştere a gradului de încasare a creanţelor bugetare, faţă de anii precedenţi”
a declarat directorul executiv adjunct, Tănase Miculescu.
Acesta a fost completat de directorul economic executiv Eduard Florea:
„Unul dintre principalele obiective pentru anul 2011 este îmbunătăţirea relaţiei cu publicul, relaţie care în cadrul Direcţiei Economice este reprezentată de serviciul de încasare a taxelor şi impozitelor locale şi de cele două servicii de impunere.
Totodată, suntem în curs de a fluidiza circuitul documentelor, fapt care va avea ca efect reducerea timpului de servire a contribuabilului. Un alt obiectiv, este acela de a continua trendul din anul precedent, în sensul scăderii numărului de restanţieri”.