După naţionalele de cros din urmă cu o săptămână, municipiul Oradea a găzduit un nou concurs de mare anvergură care s-a bucurat de succes din partea localnicilor. Dar au fost şi unele mici probleme care apar la orice întrecere. De remarcat numărul mare de medalii obţinute şi că nu mai puţin de şase karateka vor fi convocaţi la lotul naţional.
Sâmbătă şi duminică sala de jocuri sportive a Universităţii din Oradea a fost gazda unui eveniment de importanţă naţională. Este vorba de Campionatele Naţionale de Karate Taekwondo întrecere rezervată atât juniorilor cât şi seniorilor. În paralel, pentru cei mai puţin experimentaţi – copiii, s-a organizat şi Cupa Mărţişorul. La startul ediţiei din acest an au concurat peste 160 de sportivi de la 21 de cluburi afiliate.
Municipiul Oradea a fost reprezentat de patru cluburi şi anume West Team, Royal, King Do şi Taekyon. Cei de la West Team au obţinut cele mai multe medalii, şi anume 18, dintre care, 6 de aur, 10 de argint şi 2 de bronz. Karateka de la Royal au obţinu trei, câte una din fiecare, King Do 3 de aur, 1 de argint şi 10 de bronz. În fine, Taekyon au obţinut 8 medalii, dintre care câte 2 de aur şi argint şi 4 de bronz.
Din păcate, în continuare, conducerea Federaţiei Române de specialitate nu găseşte soluţii pentru a aduna sponsori şi fixează mereu, taxă de participare la fiecare competiţie. Mai mult, karateka selecţionaţi în lotul naţional sunt obligaţi să-şi plătească siguri drumul, cazarea şi masa pentru a reprezenta ţara noastră la diferite competiţii internaţionale. Este o decizie mai mult decât absurdă care nu face decât să mai scoată din buzunarul părinţilor bani.
Cei şase orădeni selecţionaţi la lotul naţional sunt Ana Guler, Andreea Ganea (King Do), Teodora Beke, Noaghi Evelyn (West Team), Vlad Deme şi Cătălin Dobai (Taekyon).
Oficialii federaţiei „spriţaţi” din nou
Pentru a nu ştiu câta oară oficialii Federaţiei Române de Karate Taekwon-do transformă Campionatele Naţionale în întâlniri pentru a se simţi bine. După ce au încasat taxele de participare, aceştia au binevoit să se cinstească unii pe alţii la una mică şi au reuşit „performanţa” de a lipsi de la festivitatea de deschidere.
Mai mult, când au ajuns la sală la competiţie, efectiv, abia mai puteau vorbi, duhnind serios a alcool. Acest lucru ar trebuie semnalat cu multă seriozitate către Agenţia Naţională pentru Sport pentru a-i suspenda din funcţie sau chiar a se găsi măsuri mult mai dure.
Nu este posibil ca cei care ar trebui să fie exemplu, să se comporte în asemenea hal şi nimeni să nu ia nicio măsură. Sperăm ca astfel de evenimente nedorite să nu mai apară la nici o ramură de sport pentru că cele două lucruri sunt total diferite şi niciodată, dar absolut NICIODATĂ, nu se pot face în paralel.
nu e chiar asa…..
1. sportivi cand ajung la lot sa participe la europene sau mondiale in cazul in care banii de la ANS nu intra la timp, sportivii acopera cheltuiala, dar INTOTDEAUNA isi primesc banii inapoi , inclusiv sunt premiati…
2. deocamdata nu au fost selectati componentii lotului national…..urmariti http://www.taekwondo-itf.ro, deci nu putem vb de 6 sportivi oradeni la lot, si in principiu vor fi doar 5 (Beke Teodora, Noaghi Evelin, Ana Guler, Andreea Ganea si Vlad Deme). la tehnici speciale nu s-a atins asa un nivel incat sa asigure locului I intrarea in lot…
Altadata va rog sa va informati….iar pt informatii ref. la banii atribuiti de federatie adresati va membrilor biroului federal sau a conducerii federatiei si NU doar unor presedinti de club care nu stiu ce vorbesc….Multumesc
Din pacate acest articol se va rasfrange asupra sportivilor din Oradea la viitoarele concursuri din tara.Orice actiune are si reactiune….
din pacate…..da …..se va rasfrange asupra sportivilor oradeni
Ce a scris Lucian în articol este pura REALITATE. Într-o ţară normală nu se amestecă beţiile cu sportul. Acest articol ar trebui să îi ajute pe federalii implicaţi să ia în serios competiţia sportivă şi nu să o folosească ca pretext pentru a colinda cârciumile. Într-o ţară normală, cu oameni de bun simţ, acesta ar trebui să fie efectul unui astfel de material. Dacă sportivii orădeni sunt cu adevărat buni (lucru de care nu mă îndoiesc) vor câştiga în continuare medalii, indiferent de ce scrie presa. La urma urmei, materialul nu este scris de unul dintre participanţii în competiţie. Dacă se va întâmpla aşa cum susţine Chris şi tkd înseamnă că federaţia nu este condusă doar de oameni care vin la Oradea să „se cinstească” ci şi de oameni strâmţi la minte care nu înţeleg cum funcţionează presa într-o ţară democrată.