Dezamăgitor. Acesta este cuvântul care a caracterizat evoluţia formaţiei roş-albastre la ultimul joc oficial pe propriul teren. Reuşind să adune aproape 4.000 de spectatori prin rezultate pozitive obţinute în deplasare, bihorenii au demonstrat că nu ştiu să joace pe propriul. Din nefericire, localnicii nu au arătat că îşi doresc cu adevărat să joace în Liga I, carenţele de la mijlocul terenului demonstrând că echipa nu este capabilă să se mobilizeze atunci când e nevoie şi că nu există un jucător care să poată face diferenţa. Un semieşec pe propriul teren nu înseamnă un capăt de ţară şi este bine că acest duş rece a venit în prima parte a returului pentru că echipa mai are încă timp să se redreseze.
Sâmbătă dimineaţa Stadionul Iuliu Bodola din municipiul Oradea a găzduit una dintre partidele din cadrul rundei a XXI-a a Ligii a II-a. În seria a II-a FC Bihor a primit vizita celor de la CSM Râmnicu Vâlcea. La finele unui joc dominat teritorial de vizitatori, întâlnirea s-a încheiat nedecis 1-1 (1-0).
Jocul a început în uşoara notă de echilibru, cele două formaţii părând a se tatona reciproc. Cei care se adaptează mai repede sunt vâlcenii, mult mai bine organizaţi la mijlocul terenului, cu o posesie superioară la faza de construcţie şi care sunt mereu primii la balon. Rezultatul, Geantă şi Ganea îşi încearcă norocul de la distanţă fără a fi un real pericol.
Riposta nu se lasă mult aşteptată, Mărkuş reia din semivole pe lângă poartă, la o acţiune personală a lui Florian. Orădenii se menţine în continuare în jumătatea adversă dar neispiratul Cătălin Chiş, în trei rânduri, şutează total aiurea din poziţii bune, graba acestuia fiind singura scuză.
Penalti acordat uşor
În minutul 32 al întâlnirii, centralul jocului acordă cu multă uşurinţă un penalti în favoarea orădenilor, după ce Florian este oprit la limita regulamentului în careul advers. Execută şi transformă cu siguranţă Danci.
Până la pauză mai putem consemna acţiunea personală a lui Moraru care, după ce a trecut de trei adversari, a şutat de la marginea careului peste poartă.
Imediat după pauză, la prima acţiune ofensivă a gazdelor, nou intratul Cristian Cigan scapă singur pe partea stângă a careului advers şi reia pe jos, milimetric pe lângă poartă. Ar fi fost faza care putea închide definitiv meciul.
Vizibil nemulţumiţi cu acest rezultat, oaspeţii ies la joc, iar şutul puternic a lui Balauru este respins cu dificultate în corner. Aceelaşi Balauru execută în minutul 72 lovitura de colţ, în urma căreia, Vasile Octavian, nemarcat în centrul careului, reia imparabil în plasă.
Urmează o perioadă în care vâlcenii încearcă să împingă jocul în terenul advers iar orădenii nu găsesc niciun fel de soluţii, aruncând toate mingile la bătaie, trecând efectiv peste faza de construcţie.
Iureş fără rezultat pe final
Cu cinci minute înainte de final, Sandu de la oaspeţi, ia o acţiune pe cont propriu şi după o cursă de peste 50 de metri, şutează lateral. Iureşul de final a aparţinut organizatorilor care au beneficiat de trei faze fixe tratate modest, doar şutul lui Sorian trecând puţin peste.
Semieşec pe propriul teren pentru fotbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede care se dovedesc a fi limitaţi, în special când evoluează pe propriul teren şi atunci când nu marchează repede. De partea cealaltă, adversarul, cu antrenorul Laurenţiu Tudor trimis în tribună în minutul 80, şi-a îndeplinit obiectivul şi anume au obţinut un punct meritat.
FC Bihor: Pogacsics – Moraru, Muscă, Deaconescu, Lupu – Chiş (74 Birtalan), Danci, Sorian – Pop (46 Cigan), Mărkuş, Florian (88 Bârză). Antrenor: Gheorghe Ghiţ.
CSM Vâlcea: Chiriţă – Tomozei, Osteoară, Posteucă, Sandu (89 Iancu) – Roşca, Pârvu, Vasile, Ganea (63 Balauru) – Gogoşoiu (81 Bucuroaia), Geantă. Antrenor: Laurenţiu Tudor.
În celelalte partide ale rundei s-au înregistrat rezultatele: CSU Sibiu – Unirea Alba Iulia 1-0, Arieşul Turda – UTA Arad 3-0, Gaz Metan CFR Craiova – FC Argeş 2-0, Mureşul Deva – Politehnica Iaşi 1-3, ACU Arad – Silvana Şimleu 3-0. Dacia Mioveni va avea etapă liberă.
Rând la bilete de câţiva zeci de metri
Este foarte normal ca rezultatele pozitive să fie cele care aduc echipa la stadion. Acest lucru s-a întâmplat după ce formaţia fanion a judeţului Bihor a ajuns pe primul loc.
Luaţi total pe nepregătite, organizatorii nu s-au aşteptat la un flux de spectatori atât de mare şi, în cele din urmă, au avut de suferit chiar aceştia, înainte de primul start al jocului. Asta în condiţiile în care au fost nevoiţi să stea la rânduri lungi de câteva zeci de metri.
Ar fi bine ca soluţia să vină cât mai repede, pentru a elimina astfel de nereguli în organizare iar în condiţiile în care echipa va promova, cu siguranţă că se vor vinde bilete nu numai la stadion.
Doar 4000 de oameni ? Mi s-au parut mult mai multi