Dan Matei, director al Liceului cu Program Sportiv Bihorul Oradea, şi-a propus reînfinţarea secţiei de volei masculin la nivel de seniori. În acest scop a avut deja o primă întâlnire cu Octavian Bâc, decanul Facultăţii de Educaţiei Fizică şi Sport din Oradea precum şi cu Nicolae Iancu preşedinte al CS Frontiera Oradea. Proiectul are şanse de reuşită dacă ne gândim că nu mai puţin de zece voleibalişti locali evoluează la echipe importante în România sau peste graniţele ţării şi au anunţat public că ar fi dispuşi la bani mult mai puţini doar să evolueze pentru o echipă locală.
Un adevărat paradox se întâmplă de ani buni în voleiul masculin din judeţul Bihor. De mai bine de zece ani localnicii domină clar întrecerile de beach-volley pe nisip în cadrul competiţiilor interne remarcându-se şi la balcaniadă. Dar, surprinzător, în municipiul Oradea nu funcţionează o echipă de seniori.
Există o echipă de fete CSU Oradea înscrisă în liga secundă care participă an de an fără însă a avea rezultate notabile. De mai mult timp, Dan Matei, director al Liceului cu Program Sportiv Bihorul Oradea, şi-a propus reînfinţarea secţiei de volei masculin la nivel de seniori. În acest scop a avut deja o primă întâlnire cu Octavian Bâc, decanul Facultăţii de Educaţiei Fizică şi Sport din Oradea precum şi cu Nicolae Iancu preşedinte al CS Frontiera Oradea.
Primele tentative de a găsi sponsori au fost îndreptate spre filiala municipală a Băncii Transilvania, posibil sponsor principal al echipei. Dar ceea ce este foarte important este că nu mai puţin de zece voleibalişti locali evoluează la echipe importante în România sau peste graniţele ţării şi aceştia au anunţat public că ar fi dispuşi la bani mult mai puţini să evolueze pentru o echipă locală.
Nu mulţi sunt cei care cred că acest proiect se va realiza dar nici nu trebuie să privim lucrurile cu pesimist chiar dacă la ora actuală sportul traversează o perioadă dificilă, iar fondurile financiare investite în acest domeniul sunt dintre cele mai reduse de la an la an.
Avantajul ar fi faptul că la ora actuală LPS Bihorul are o sală de jocuri necesară atât antrenamentelor cât şi partidelor oficiale, şi deci poate oferi posibilitatea tuturor juniorilor ca la terminarea studiilor să joace pentru o echipă bihoreană.
Într-o altă ordine de idei amenajarea celor două terenuri de tenis de câmp din incinta Stadionului Tineretului se află în linie dreaptă, deja sosind zgura necesară de la Ploieşti. Unul dintre terenuri va fi amenajat cu gazon artificial iar celălalt va fi cu zgură, urmând ca în perioada de iarnă acestea să fie acoperite cu un balon omologat.
Orădenii pe podium la naţionalele de copii
În urmă cu câteva zile Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj Napoca a găzduit finala Campionatului Naţional de karate tradiţional pentru secţiunea copii. La competiţia organizată sub egida Federaţiei de specialitate au participat 360 de karateka, legitimaţi la 33 cluburi. Municipiul Oradea a fost reprezentat de karateka de la CS Todome Oradea – instructor Popa Alina, C.S. UAMT – Universitate Agora, antrenor Vancea Pavel, instructori Câmpan Melania şi Bernath Csaba şi C.S. Fudoshin Oradea – antrenori Mihai şi Adriana Turla.
Concursul s-a desfăşurat la probe individuale şi echipe de kata, respectiv kumite, enbu masculin şi mixt, iar miza concursului a fost calificarea la Campionatul European de stil Fudokan, ce se va desfăşura la sfârşitul lunii mai la Belgrad.
În cele din urmă, cei mai buni şi totodată tilul de campioni naţionali, a au fost Moga Andrei, Kalman Szabolcs – enbu masc, Luca Darius şi Tăuţan Ionuţ – enbu masc, de la C.S. UAMT – Universitatea Agora.
Totodată, medalii de argint şi titlul de vicecampioni naţional, au mai reuşit să obţină Moga Andrei, kata individual, Kalman Szabolcs, kata individual, Moga Andrei, Kalman Szabolcs, Luca Andrei – kata echipe, Butnaru Isabella, CS UAMT Agora Oradea, Privigyei Klaudia şi Mocanu Ştefania – kata echipe C.S. Todome Oradea.