S-a tras „cortina” şi peste sezonul 2010-2011 al Ligii Naţionale de handbal masculin. De câteva etape, campioana era deja stabilită şi anume HCM Constanţa, în timp ce echipele retrogradate erau cunoscute: CSM Oradea şi HC Minaur Baia Mare.
În cadrul ultimei etape, a XXX-a, sâmbătă după-amiaza, Arena Antonio Alexe din Oradea a găzduit jocul dintre formaţia locală CS Municipal Oradea şi Steaua Bucureşti. La finalul celor 60 de minute regulamentare, scorul a fost egal 28-28 (14-17). Dacă gazdele au alergat aproape tot jocul pentru un rezultat pozitiv, de partea cealaltă, bucureştenii au avut jocul „în mână”, finalul fiind unul neinpirat pentru antrenorul Ovidiu Mihăilă.
Partida a debutat într-o notă de echilibru, cu ambele formaţii menajându-se, lăsând impresie că e un meci amical. Toate gândurile jucătorilor erau la vacanţă, ceea ce a făcut ca unele contacte dintre handbaliştii celor două formaţii să fie evitate. În aceste condiţii, s-a pus un accent mai deosebit de faza de atac iar în apărare, prestaţia a lăsat de dorit. Dovada şi numărul mare de goluri marcate, câte unul aproape, pe minut.
Gazdele au avut în Viorel Mazilu un coordonator de joc inspirat care a creat mai mereu panică în apărarea adversă. Viteziştii s-au limitat la contraatacuri extrem de tăioase care s-au simţit imediat pe tabela de marcaj.
La pauză, oaspeţii aveau trei goluri avantaj la capătul unei prime părţi destul de modestă, presărată cu numeroase greşeli de arbitraj. În partea a doua, gazdele s-au mobilizat şi au ajuns să conducă pe tabelă, pe fondul unei relaxări a adversarului.
Au urmat minute bune în care s-a mers practic „cap la cap”, nici una dintre echipe nereuşind să se desprindă. Finalul a fost unul ciudat, handbaliştii din capitală având două goluri avantaj cu trei minute înainte de fluier, moment în care Sebastina Tudor, antrenorul localnicilor a cerut timp de odihnă.
Orădenii irosesc atacul, dar steliştii tratează superficial, iar pe contraatac orădenii marchează. Cu un minut jumătate înainte de sfârşitul întrecerii, în loc să ceartă time-aut pentru a păstra diferenţa de scor, bucureştenii pierd din nou balonul şi cu mult noroc, acesta intră în poarta adversă. Ultimele 26 de secunde duc echipa militară în atac dar Cian nu poate marca, fiind supravegheat atent.
Egal pentru statistică, între două echipe care în mod normal sunt din partea a doua a clasamentului şi care greu fac faţă primului eşalon.
Printre remarcaţii partidei, din tabăra gazdelor s-au aflat Cântec 9 goluri, Răzvan Farcaş 6 goluri, Alexandru Farcaş 5 goluri şi Danielfeld 3 goluri. De partea cealaltă, steliştii i-au avut printre cei care au punctat decisiv pe Cian 8 goluri, Răciupă 5, Voinea 4, Vancea şi Marceta câte 3 fiecare.