Nici nu s-a uscat bine cerneala pe numirea în funcţia de director adjunct la CS Crişul a anonimului Manuel Seleş, absolvent a două facultăţi, de cu totul alt profil, că deja au şi apărut unele controverse. Asta după ce mai mulţi antrenori ai clubului comentau, sub protecția anonimatului, că acest „băiat nou” nu are ce căuta la club, mai mult, chiar nimeni nu îi vede rostul într-o funcţie de conducere dintr-un domeniu de care habar nu are.
La obişnuita conferinţă de presă susţinută de conducerea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, Sorin Buhaş directorul instituţiei, avea să declare că postul de director adjunct a fost cerut de Titi Frenţ actualul director general al CS Crişul.
„După câte ştiu eu acest post a fost cerut de Titi Frenţ şi nu era nevoie de niciun concurs. Este adevărat că respectivul numit a fost adjunct la Direcţie pentru Tineret Bihor şi prin transfer a fost mutat la Primăria Olcea.
Oricum, fondul de salarii nu se va modifica şi nu am ce să comentez eu”
spunea Sorin Buhaş.
La rândul său, contactat telefonic, Titi Frenţ a recunoscut că a cerut acest post în anumite împrejurări:
„Da eu am cerut acest post, este adevărat. Dar în condiţiile în care însuşi Daniel Funeriu, Ministrul Educaţiei Cercetării şi Sportului, mi-a impus să o fac.
Fondul de salarii nu va fi afectat şi eu sper să facem o treabă bună împreună. Dacă puteam să pun eu pe cine doream, poate că analizam mai bine situaţia şi procedura era cu totul alta”
Cert este un lucru că noul adjunct de la CS Crişul nu este dorit de nimeni în fenomenul sportiv dar este ţinut în braţe de partidul de la guvernare care a numit directori numai şi numai pe criteriu politic.
Cum e şi normal, în cazul în care la alegerile de anul viitor respectivul partid va pierde în favoarea Uniunii Social-Liberale, toţi actualii directori competenţi sau mai puţin competenți, vor fi schimbaţi cu noii oameni ai partidului.
Implicarea politicului, măsura sinuciderii sportului
.
Nu mai este un secret pentru nimeni ca partidele politice își pun oamenii în toate funcțiile cheie din România. Dacă în alte domenii de activitate specialiştii fac faţă, nu acelaşi lucru se poate spune şi în sport.
Problema e că au ajuns să „aibă cuvânt” niște „neica nimeni” din cu totul alt domeniu de activitate, care nu au făcut în viaţa lor nimic pentru sport. Mai mult, unii au avut scutire medicală de la orele de Educaţiei Fizică şi Sport iar peste noapte se trezesc că îşi doresc şi ei să fie directori, doar pentru funcţie.
Această situaţie nu este unică în sportul bihorean al ultimilor ani. Prin funcții importante s-au perindat o mulțime de conducători care, din gură, susțineau că vor să facă bine sportului dar, în cele din urmă, au reușit puţin sau deloc.
Sperăm că acest lucru să se sfârşească cât mai repede şi orice funcţie de conducere să fie ocupată doar pe criteriu de competenţă, singura garanție a dezvoltării sportului de performanță în județul Bihor.