miercuri, 20 ianuarie 2021
OradeaPress
No Result
View All Result
  • Prima pagină
  • Știri
    • Actualitate
    • Anchetă/Poliţie
    • Cultură
    • Educație
    • Eveniment
    • Filarmonică/Teatru
    • Internaţional
    • Naţional
    • Opinie/Pamflet
    • Oradea/Bihor
    • Politică
    • Religie/Culte
    • Reportaj
    • Sanatate
    • Social
    • Sport
  • Editorial
  • Contact
OradeaPress
  • Prima pagină
  • Știri
    • Actualitate
    • Anchetă/Poliţie
    • Cultură
    • Educație
    • Eveniment
    • Filarmonică/Teatru
    • Internaţional
    • Naţional
    • Opinie/Pamflet
    • Oradea/Bihor
    • Politică
    • Religie/Culte
    • Reportaj
    • Sanatate
    • Social
    • Sport
  • Editorial
  • Contact
No Result
View All Result
OradeaPress
No Result
View All Result
Home Știri Sport

Întoarcerea fiului risipitor. Interviu cu Sebastian Sfârlea de la FC Bihor

Ichim VasilicăbyIchim Vasilică
22 septembrie 2011
in Sport

A început fotbalul la vârsta de 11 ani la Săgeata Crişului Oradea, avându-l ca prim antrenor pe Romeo Zaccherini. A mai jucat la Viitorul Oradea, FC Bihor, FC Vaslui, Politehnica Iaşi, FCM Tg. Mureş şi CS Mioveni. Sebastian Sfârlea a rămas însă credincios Bihorului echipă la care povesteşte că a vrut mereu să revină.

A debutat în Liga I în anul 2003 la FC Bihor, într-un joc cu Rapid, disputat la Oradea şi încheiat la egalitate, cu scorul de 1-1. Debutul în eşalunul secund l-a avut cu doi ani mai devreme, la începutul anului 2001, în returul campionatului din acel sezon, într-un joc disputat tot pe teren propriu, sub conducerea tehnică a lui Ioan Andone.

La seniori a evoluat încă de la prima echipă, Săgeata Crişului. Apoi, după transferul la Viitorul, Sebi Sfârlea a evoluat tot în Liga a IV-a, după care a făcut pasul direct spre eşalonul secund, la FC Bihor.

– Cum au fost începuturile tale fotbalistice?

– La vârsta de 11 ani am fost la o selecţie la FC Bihor, am fost selectat în grupa domnului profesor Lupău, unde nu am rămas prea mult fiindcă am avut câţiva colegi, prieteni şi vecini, cu care am decis să mergem împreună la Săgeata Crişului, unde am avut prilejul să participăm la multe turnee în străinătate, după care m-am transferat la Viitorul, când am început să evoluez la seniori.

– Despre primul tău antrenor ce ai putea să ne spui?

– Primul meu antrenor a fost Romeo Zaccherini, care ne-a facilitat multe turnee în Italia, un lucru bun care ne-a prilejuit multe meciuri internaţionale. Au fost turnee foarte bune, care ne-au dat o anumită experienţă.

– Ce te-a atras la fotbal?

– Mingea, în primul rând. Îmi plăcea foarte mult. Nu m-am apucat devreme, pentru că nu m-am dus la Liceul Sportiv şi am rămas la Şcoala Generală din cartier şi de aceea m-am dus doar la 11 ani la o echipă, dar mie de mic îmi plăcea să joc, în special în curtea şcolii.

Aventura a început în Divizia D

– Primul contact cu seniorii cum a fost?

– Aveam 15 ani când am evoluat pentru prima dată la seniori la Săgeata Crişului, în Divizia D. Noi evoluam în cursul săptămânii la juniori-republicani, iar sâmbăta antrenorul ne coopta şi pentru jocurile echipei mari.

– La FC Bihor cum ai ajuns?

– A fost un trial în Oradea, când a venit Andone la echipă. Eu nu am fost selectat pentru acest trial, eu am avut şansa că jucătorii selectaţi pentru acest trial au întâlnit în acele meciuri Viitorul, unde evoluam eu atunci. Au fost două meciuri în două zile. Domnul Andone m-a observat şi a treia zi m-a chemat la FC Bihor la antrenamente, am mers cu ei în cantonament şi de acolo am rămas.

– Ce poţi să ne spui despre perioada ta de la FC Bihor de atunci?

– A fost o perioadă foarte bună, fiindcă aceea m-a lansat pe mine în prima ligă. Am jucat în Divizia A cu FC Bihor. Păcat că am retrogradat în acel an, dar a fost o perioadă foarte bună, pot să spun că cea mai frumoasă peripoadă a mea.

– Ai un moment anume care ţi-a rămas în memorie?

– Da. Clar, oricare jucător din generaţia mea cred că poate să afirme că momentul de referinţă au fost meciurile de baraj pentru promovare cu Oţelul Galaţi, când, la retur, au fost 23 de mii de spectatori. Pentru oricine cred că a rămas în memorie acel meci. Cred că oricare dintre noi are acel DVD cu meciul respectiv acasă, şi eu îl am, evident.

Ieşean pentru trei ani

– După care ai plecat, ai făcut un periplu prin ţară, pe la Vaslui, Iaşi, Tg. Mureş şi Mioveni. Despre această perioadă a ta ce ar fi de spus?

– Cea mai lungă perioadă am petrecut-o la Iaşi, 3 ani de zile. La Vaslui au fost doar 6 luni. Pe plan fotbalistic a fost o perioadă foarte intensă. A fost o perioadă foarte bună pentru mine în plan fotbalistic.

Apoi am plecat la Iaşi 3 ani. Primii doi ani şi jumătate au fost frumoşi, până ce m-am accidentat. Am avut o accidentare în ultimele 6 luni de zile, care m-a ţinut departe de gazon şi apoi nu am mai continuat. Am mers la Tg. Mureş.

Am revenit în liga a II-a, unde, pot să zic, a fost foarte bine, fiindcă am promovat în acel an cu Tg. Mureşul şi a fost foarte bine din toate punctele de vedere. După ce am promovat însă am avut cea mai grea perioadă din cariera mea. Am suferit o dublă fractură, de tibie şi peroneu, şi a fost o încercare destul de grea pentru mine şi familia mea.

– Cum ai trecut peste acel moment?

– Greu, dar, cu ajutorul familiei şi al prietenilor, destul de repede pentru că puţină lume se aştepta să revin după doar 6 luni de zile. A fost o dublă fractură, de tibie şi peroneu, chiar deschisă. Foarte multă lume a fost sceptică în privinţa revenirii mele mai devreme de un an. Eu am revenit însă după 6 luni de zile, am mers la Mioveni, fiindcă mi-am reziliat de comun acord contractul cu Tg. Mureşul.

Nu ne aşteptam la un start de campionat atât de slab

– Iată-te acum din nou la Oradea. Cum s-a întâmplat această revenire la FC Bihor?

– Eu deja, de când am plecat de la Tg. Mureş mi-am exprimat dorinţa să revin, am avut unele discuţii de a reveni acasă, nu s-a concretizat însă în acea iarnă, pentru că reveneam după acea accidentare şi nu prea aveau încredere că pot să revin.

Astfel, am mers la Mioveni, unde am făcut un cantonament bun, m-am pus repede pe picioare şi după acea am rămas în discuţii cu cei de la Oradea. Era foarte bine însă dacă reuşeam să rămânem în Liga I, dacă nu erau acele probleme.

Am reuşit să revin acasă, mă bucur pentru aceasta, fiindcă îmi place foarte mult echipa, îmi plac băieţii. Acuma, ne pare rău pentru acest start de campionat mai slab, nu ne aşteptam nici noi, dar probabil a fost şi şocul acesta, prilejuit de ratarea promovării până la urmă.

Toţi băieţii s-au gândit că acuma au promovat şi urmează să joace în primul eşalon şi uite că n-au avut posibilitatea aceasta. Probabil că şocul acesta i-a afectat pe băieţi, fiindcă nu-i uşor să treci peste aşa ceva.

– Cum ţi-se pare echipa actuală a FC Bihorului?

– Îmi place foarte mult echipa. Sunt băieţi foarte tineri. La antrenamente se implică foarte bine. Am fost acuma pe la destule echipe şi am văzut cum e şi de aceea pot să spun că îmi place cum se lucrează acum aici. Atmosfera este frumoasă la echipă, totul este în regulă.

– Aveţi acum un nou tehnician…

– Sperăm să avem rezultate bune cu el. E un antrenor foarte tânăr, pot să zic, cu un an mai mare decât mine, decât Muscă este chiar mai tânăr, dar un tehnician dornic de performanţă, un tehnician care ştie să lucreze cu tinerii, pentru că, în mare parte, în Italia, a lucrat cu echipe Primavera, cum le zic acolo la cele de juniori şi tineret.

– Echipa cum l-a primit?

– Foarte bine. Sunt şi foarte mulţi tineri în echipă şi asta e un atuu pentru el. Toată lumea îl respectă. Acuma e un pic mai greu, fiindcă dânsul ştie doar italiană. Mai încearcă să-l ajute unii băieţi care mai ştiu italiană..

– Aţi depăşit pasa proastă a celor două rezultate negative, cu UTA şi Severin?

– Eu sper că da. A fost meciul acesta cu Baia Mare şi era foarte important pentru moralul nostru să câştigăm. E bine că a venit victoria însă. O victorie foarte grea, cu 1-0, dar datorită dăruirii pe care am avut-o toţi pe teren am reuşit să scoatem un rezultat bun, care sperăm să ne pună pe drumul cel bun.

Timişoara şi Bistriţa sunt favorite

– Cum ţi-se pare Seria a II-a din acest an?

– Putem spune că echipele din Timişoara şi Bistriţa sunt favorite, dar, ştiţi cum e, nu tot timpul calculele hârtiei se confirmă pe teren. Acuma, şi asupra noastră se concentrează altfel echipele, anul trecut nu ne-a dat nimeni nicio şansă la promovare şi au obţinut promovarea, acuma toată lumea ne ia ca favoriţi. Putem spune că valoric suntem cotaţi cu a treia şansă.

– Până la urmă cum vezi evoluţia echipei noastre din campionat?

– După calculele hârtiei, avem a treia şansă, cum am spus, după Timişoara şi Bistriţa, echipe care au venit din Liga I. Noi suntem formaţia care am promovat, ele vin însă din Liga I. Mai pot fi însă şi surprize. Şi Severinul e o echipă bună, cu jucători şi antrenor bun.

– Cum vezi jocul cu Luceafărul, derby-ul judeţului Bihor?

– În liga a II-a un derby al judeţului Bihor nu a mai existat de ceva timp. Avem acum şi în Liga  III-a două echipe, şi acolo un derby al judeţului. Va fi un joc dificil pentru că vor fi ambiţiile locale.

Noi sperăm să obţinem victoria, pentru că dacă dorim să ne menţinem cu şanse la promovare, avem nevoie de victorie în orice joc, iar noi vom aborda partida doar cu gândul la victorie.

Luceafărul va veni cu ambiţie, pentru că sunt jucători de acolo care au evoluat la FC Bihor, mulţi dintre ei, iar alţii şi-ar fi dorit să joace la FC Bihor şi vor să demonstreze că ar fi avut şi ei loc. Aşa a fost tot timpul, acuma cine va fi mai bun şi cine va fi mai determinat va câştiga.

– Din partea publicului ce aştepţi?

– Să ne susţină. Publicul probabil va aprecia echipa care va evolua mai bine, fiind două formaţii din acel oraş şi va aprecia echipa care va practica un fotbal mai spectaculos, sperăm să fim noi aceia şi să cucerim, în final, toate cele trei puncte puse în joc.

Date personale:

Nume: Sfârlea

Prenume: Sebastian

Data naşterii: 27 iulie 1981

Locul naşterii: Oradea

Post: mijlocaş

Meciuri în Liga I: 121

Goluri în Liga I: 9

Meciuri în Liga a II-a: 97

Goluri în Liga a II-a: 10

Jucător preferat: Xavi (FC Barcelona)

Echipă preferată: FC Barcelona

Hobby: fotbal-tenis-ul, filmele

Ichim Vasilică

Tags: C VasluiCS MioveniFC BihorFCM Tg. MureşInterviu cu Sebastian SfârleaIonuţ PopaPolitehnica Iași

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Incendiu în miez de noapte la Vârciorog. O cabană a ars în totalitate! (Foto)
Actualitate

Incendiu în miez de noapte la Vârciorog. O cabană a ars în totalitate! (Foto)

20 ianuarie 2021
Vaccinarea nu este obligatorie dar cei care o refuză ar putea avea de suferit!
Actualitate

Vaccinarea nu este obligatorie dar cei care o refuză ar putea avea de suferit!

18 ianuarie 2021
Speranțe pentru un tratament nou împotriva Covid-19!
Actualitate

Speranțe pentru un tratament nou împotriva Covid-19!

15 ianuarie 2021
Utilajele au ieșit la deszăpezire pe toate drumurile din Bihor
Oradea/Bihor

Utilajele au ieșit la deszăpezire pe toate drumurile din Bihor

14 ianuarie 2021
Mâncare caldă pentru nevoiași, în fiecare vineri!
Actualitate

Mâncare caldă pentru nevoiași, în fiecare vineri!

12 ianuarie 2021
Ce se mai aude la nivel european? Vaccinul Moderna aprobat, alte patru vaccinuri ar putea intra în evaluare
Sanatate

Ce se mai aude la nivel european? Vaccinul Moderna aprobat, alte patru vaccinuri ar putea intra în evaluare

8 ianuarie 2021

POPULAR NEWS

Laser care rezolvă, în 30 de minute, incontinenţa urinară sau prolapsul genital, la o clinică particulară din Oradea!

Laser care rezolvă, în 30 de minute, incontinenţa urinară sau prolapsul genital, la o clinică particulară din Oradea!

30 ianuarie 2015
Nici nu l-au construit și a intrat la apă! Noul stadion din Oradea va avea 12.000 de locuri în loc de 15.000-20.000

Nici nu l-au construit și a intrat la apă! Noul stadion din Oradea va avea 12.000 de locuri în loc de 15.000-20.000

13 martie 2020
Foarte important! Cine are prioritate, unde se fac și cât costă testele Covid-19 în Bihor

Foarte important! Cine are prioritate, unde se fac și cât costă testele Covid-19 în Bihor

4 noiembrie 2020
Bebelușii cu Covid-19, o poveste ce rămâne dubioasă

Bebelușii cu Covid-19, o poveste ce rămâne dubioasă

9 aprilie 2020
Merită să ştiţi. Ce este biotehnologia şi de ce nu tot ce este modificat genetic e rău!

Merită să ştiţi. Ce este biotehnologia şi de ce nu tot ce este modificat genetic e rău!

29 iunie 2016

EDITOR'S PICK

Universitatea din Oradea plăteşte chiria studenţilor

5 octombrie 2011
Culturism la Casa de Cultură a Sindicatelor!

Culturism la Casa de Cultură a Sindicatelor!

5 iunie 2014

László Tőkés şi autonomia Ţinutului Secuiesc

25 iulie 2010
Olimpici din 17 judeţe la Oradea Summer University 2014!

Olimpici din 17 judeţe la Oradea Summer University 2014!

18 iulie 2014
Next Post

Maria Vesa Aursulesei lanseaza cartea „Chipuri și clipuri”

OradeaPress

© 2020 OradeaPress - Știri din oradea, ziar online independent.

  • Despre / Contact
  • Știri din Oradea

No Result
View All Result
  • Prima pagină
  • Știri
    • Actualitate
    • Anchetă/Poliţie
    • Cultură
    • Educație
    • Eveniment
    • Filarmonică/Teatru
    • Internaţional
    • Naţional
    • Opinie/Pamflet
    • Oradea/Bihor
    • Politică
    • Religie/Culte
    • Reportaj
    • Sanatate
    • Social
    • Sport
  • Editorial
  • Contact

© 2020 OradeaPress - Știri din oradea, ziar online independent.