Universitatea din Oradea împreună cu ADA Computers și cinci dintre cele mai prestigioase universităţi tehnice din ţară, implementează proiectul PLM-Adaptor care susţine dezvoltarea resurselor umane printr-o investiţie de 2,4 milioane euro. În cadrul proiectului se urmăreşte creşterea aptitudinilor de muncă a 700 de studenţi aflaţi în tranziţie de la universitate la viaţa activă, printr-o adaptare a cunoştinţelor la necesităţile companiilor din industrie.
În cadrul proiectului studenţii au posibilitatea să simuleze în întreprinderea virtuală toate conceptele de dezvoltare digitală a produselor şi proceselor: concepţia şi proiectarea produselor, simularea şi analiza folosind prototipul virtual, realizarea fabricaţiei digitale a produselor folosind prototipul virtual şi integrarea etapelor de dezvoltare, colaborarea în întreprinderea virtuală şi managementul documentaţiei tehnice despre produs.
Proiectul include organizarea unui concurs care se adresează oricărei persoane asistată în tranziţia de la şcoală la viaţa activă. Primii 4 clasaţi din fiecare universitate vor avea posibilitatea să îşi prezinte realizările la evenimentul „Bursa Locurilor de Muncă” din luna februarie 2012 desfăşurat în cadrul proiectului.
Cele mai apreciate 12 imagini fotorealistice vor compune Calendarul PLM Adaptor 2012, care va fi distribuit gratuit către firmele cu profil mecanic din România.
„Concursul este realizat pentru a crea şi mai multe conexiuni ale grupului ţintă cu firmele din industrie, pentru a susţine astfel îndeplinirea unuia dintre obiectivele principale ale proiectului şi anume, tranziţia de la şcoală la viaţa activa”
a spus Ionel Barbu, managerul proiectului PLM Adaptor.
La Oradea s-au decis deja câștigătorii
La Universitatea din Oradea concursul PLM Adaptor s-a desfăşurat luni 19.12.2011. Studenţii înscrişi la concurs au avut de rezolvat teme reale din industrie de la firme cunoscute precum: Comau România, Gmab Consulting, Isrom Engineering, Emsil Techtrans, Prelmet. Premiile au fost consistente: patru laptopuri performante şi patru aparate foto profesionale.
Pentru obiectivitate şi transparenţă, evaluarea temelor a fost făcută de o comisie mixtă constituită din reprezentatul coordonatorului de proiect ADA Computers, profesori de specialitate, precum şi specialişti şi manageri ai firmelor de profil din Oradea. Clasamentul final a fost stabilit in urma a patru ore de concurs.
Studenţii premiaţi au fost: Moisi Beniamin – anul IV Tehnologia Construcţiilor de Maşini, Nagy Istvan Mihaly – anul III Mecatronică, Hibaşcău Mariana Irina – anul I master Concepţie Fabricaţiei şi Management Asistate de Calculator, Czapp Imre Adam – anul III Mecatronică, Moişanu Andrei – anul IV Inginerie Economică, Pal Sorin – anul I master Inginerie şi Management în Domeniul Autovehiculelor, Kallai Csaba – anul III Mecatronică și Delczeg Zsolt – anul IV Tehnologia Construcţiilor de Maşini.