Zece utilaje ale RER au intervenit vineri, 3 februarie, încă de la prânz pe principalele artere ale Oradiei, precum şi la intrările în oraş, pentru a împrăştia material antiderapant. Primăria le solicită orădenilor să dea o mână de ajutor și să măture zăpada din faţa locuinţelor personale sau a celor în care îşi desfăşoară activitatea.
Utilajele RER vor continua să împrăştie material antiderapant, intervenind inclusiv în cursul nopţii, atât timp cât situaţia o cere. În momentul în care stratul de zăpadă atinge 5 cm, vor ieşi pe teren şi utilajele prevăzute cu pluguri, spune Ionel Ban, director de producţie al companiei.
Inspectorii Primăriei sunt în permanenţă pe teren pentru a verifica eficacitatea măsurilor de deszăpezire şi a dispune intervenţia lor acolo unde situaţia o impune.
RER Ecologic Service a parcurs vineri, 3 februarie, până la la ora 18:00, majoritatea străzilor prevăzute pentru intervenţie. Directorul de producţie Ionel Ban a spus că, în cazul în care căderile de zăpadă vor continua conform prognozelor, în funcţie de stratul de zăpadă depus, după orele 18:00 se va interveni cu cele 16 utilaje pentru pluguit.
„Primăria Oradea roagă cetăţenii şi asociaţiile de proprietari să măture zăpada din faţa locuinţelor personale sau a celor în care îşi desfăşoară activitatea.
Amenzile pentru neîndepărtarea zăpezii şi a gheţii din dreptul imobilelor în care cetăţenii locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea sunt cuprinse între 500 şi 2000 lei”
se precizează într-un comunicat al Primăriei Oradea.
Cetăţenii pot sesiza Dispeceratul RER la numărul de telefon 0259.433.195 pentru orice problemă legată de deszăpezire.
In Rogerius, pe Transilvaniei, nu au fost.