Aiesec Oradea a organizat săptămâna trecută evenimentul de deschidere a celei de a şaptea ediţii a proiectului naţional Grow. Timp de 6 săptămâni, liceenii vor explora teme precum abilități de comunicare, alimentație sănătoasă, ecologie sau autocunoaștere.
Realizat de către Școala de Valori și Aiesec România, row este programul educațional inovator desfășurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel național, singurul care aduce studenți internaționali alături de liceeni în cadrul unor sesiuni de formare.
Această ediție a fost dedicată elevilor din clasa a noua sub forma a 11 ateliere de lucru susținute în limba engleză de către traineri internaționali cu scopul de a promova interculturalitatea, voluntariatul și diversitatea.
La cest eveniment au participat aproximativ 80 de elevii de clasa a 9-a din 7 licee orădene.
Aici tinerii au avut ocazia să se întâlnească pentru prima dată cu Ljubomir Jovanovic, din Serbia, ce a venit prin intermediul programului international de voluntariat „Global Communiy Development Program” și cu echipa de organizare a proiectului, coordonată de Băican Virgil-Mădălin și cu echipa formată din Teslaru Tudor, Budău Alexandra, Sav Evelin, Pop Adina și Denis Bortiș.
Timp de 6 săptămâni, liceenii vor explora teme precum abilități de comunicare, alimentație sănătoasă, ecologie, autocunoaștere, vor învăța cum să dea feeddback constructiv, să lucreze în echipă, cum să înfrunte potențiale situații de discriminare și ce înseamnă cetățenia europeană.
Aceste sesiuni sunt construite pentru a răspunde nevoilor specifice acestei grupe de vârstă și pentru a-i ajuta pe liceeni să își dezvolte aptitudini utile indiferent de calea aleasă după finalizarea studiilor și o atitudine care îi va sprijini în atingerea obiectivelor personale.
Până acum, în proiectul Grow au participat 3700 de elevi din peste 120 de licee care au fost pregătiți de 130 studenți internaționali.
Grow a câștigat anul acesta premiul de popularitate la categoria „Cel mai bun proiect educațional” în cadrul Galei Premiilor în Educație, premiul pentru „Cel mai bun proiect de educație de tineret din România” acordat de către Parlamentul European în cadrul Galei Charlemagne și premiul pentru „Cea mai bună idee de proiect cu o componentă de educație financiară”, în cadrul Galei Societății Civile.
Proiectul se bucură de sprijinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, BRD – Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Dechatlon, Zentiva, Orbit, Xerox, Catalyst, Qual Media, Senior Interactive, tpu.ro, Discovery și White Image.
cel mai tare proiect ! cuvant general ? FUN !