Târgul gastronomic organizat vineri, 25.01.2013, în sala festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” a fost un succes. În schimbul unei sume modice, elevii au putut să guste din bunătăţile gătite de colegii lor şi să contribuie la dotarea laboratorului de chimie şi la bugetul Consiliului Elevilor.
În jur de 30 de elevi (în majoritate fete) au umplut mesele din sala festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” cu fel de fel de bunătăţi. De la prăjituri şi sendvişuri şi până la chifteluţe sau şniţele, tinerii au arătat că bucătăria românească nu le este străină şi că ştiu să fie uniţi atunci când este nevoie de ei.
„Cea de-a XI-a ediţie a Târgului a fost realizată sub îndrumarea doamnelor profesoare Monica Blaga şi Monica Nica şi a directorului adjunct Rodica Mureşan.
Elevii au realizat toate aceste bunătăţi cu ajutorul părinţilor, banii strânşi din vânzarea lor (un leu porţia), vor fi folosiţi pentru dotarea laboratorului de chimie şi pentru bugetul Consiliului Elevilor.
Următoarea ediţie va fi organizată pe 9 mai, de Ziua Europei”
a spus, Daniel Corb, vicepreşedintele Consiliului Elevilor.
Elevele au avut pentru prima dată ocazia să vadă cât de bune sunt reţetele pe care le-au învăţat de la părinţi sau de la prieteni şi să schimbe cu alte colege păreri cu privire la gătit.
„Mâncarea este sigur bună pentru că este reţeta mamei mele şi nu este prima dată când gătesc acest fel de mâncare. Târgul mi se pare o idee bună, mai ales că îl facem în scop caritabil”
a spus Alexandra Ştefan, elevă în clasa a XI-a. De o părere asemănătoare era şi Brigitta Barkoczi din clasa a IX-a:
„Am participat şi la ediţiile precedente pentru că mă pasionează gătitul şi vreau să învăţ să fac mâncare”.
Una dintre preocupările pe care le-au avut, în mod cert, toate elevele, a fost să găsească un numitor comun între aspectul bucatelor şi gustul lor.
„Eu am gătit ceva uşor care să fie şi bun şi să arate şi bine. De obicei, la acest târg se făceau mâncăruri tradiţonale din mai multe ţări dar este bine şi aşa pentru că sunt o mulţime de bunătăţi româneşti pe care le putem descoperi”
a spus Diana Bota, elevă în clasa a IX-a.
Pe parcursul evenimentului, elevii din clasele IX-XI au organizat un scurt spectacol folcloric.